ΤΟΠΙΚΑ

Οδομαχίες για τις κορύνες

οδομαχίες-για-τις-κορύνες-851206

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων κ. Χαρ. Σκυργιάννης, αναφερόμενος στα μέτρα, επισήμανε ότι στόχο έχουν τη βιώσιμη κινητικότητα και υπογράμμισε την θετική αποδοχή που έχει ήδη η τοποθέτηση κορυνών στην οδό Πολυμέρη, σημειώνοντας ότι “πρόκειται για ένα δραστικό μέτρο, που ουσιαστικά έρχεται να αντικαταστήσει τις πινακίδες, που κατά μήκος της πόλης υπάρχουν, αλλά πλέον έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα.
Ο κ. Σκυργιάννης εξάλλου κατηγόρησε την μείζονα μειοψηφία πως αντιμετωπίζει το θέμα με εμπάθεια και ότι ενώ επιτέθηκε για το θέμα των κορυνών στη δημοτική αρχή, παρ’ όλα αυτά δεν παρουσίασε καμία νέα δική της πρόταση.

Κόντρες με φόντο τις κορύνες
«Η δημοτική αρχή δεν ανακαλύπτει το «αυγό του Κολόμβου» με την τοποθέτηση κορυνών, αλλά επιδιώκεται η αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών. Θα δώσουμε την μεγάλη μάχη αλλαγής νοοτροπίας των πολιτών. Θέλουμε στο κέντρο κυρίαρχο τον πεζό και όχι το αυτοκίνητο, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούλγαρης, εισηγούμενος το θέμα.
Εντονα επικριτικός ωστόσο ήταν ο πρώην αντιδήμαρχος Π. Μαρκάκης, που υποστήριξε ότι με τις κορύνες η αισθητική εικόνα της πόλης θα είναι κιτς, ενώ χρησιμοποίησε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τα μέλη της Επιτροπής κυκλοφοριακών Θεμάτων (τους κατηγόρησε ότι έχουν μετατρέψει την πόλη σε παιδική χαρά) και τους πολίτες που ψήφισαν την παρούσα δημοτική αρχή (είναι χαζοί που σας ψήφισαν), γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Βόλου, που κάλεσε τον δημοτικό σύμβουλο να ανακαλέσει, διότι “προσβάλει ουσιαστικά το δημοτικό συμβούλιο, μηδενίζοντας κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνεται”.
Ο κ. Μαρκάκης επικαλέστηκε δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων κ. Χαρ. Σκυργιάννη, που φέρεται να είπε ότι “εάν ένας πολίτης μπερδευτεί στο δρόμο μετά την τοποθέτηση των κορυνών μια ή δύο φορές, δεν έγινε κάτι σοβαρό, αλλά εάν μπερδευτεί και τρίτη φορά θα είναι χαζό”, για να σημειώσει ο πρώην αντιδήμαρχος: “Να δούμε όταν τοποθετηθούν τα κολονάκια, πόσους χαζούς που σας ψήφισαν θα μετράμε…”.
“Το πρόβλημα είναι αδυσώπητο, ανταπάντησε ο δήμαρχος Βόλου. Μπορεί, κ. Μαρκάκη, να δημιουργήσατε γέφυρες και πεζοδρόμους, αλλά το κυκλοφοριακό δεν το λύσατε. Αντίθετα κάνατε τα πράγματα χειρότερα από ότι ήταν.
Είναι αδιανόητο συνέχισε ο δήμαρχος, να χαρακτηρίζετε την επιτροπή κυκλοφορικών θεμάτων «παιδική χαρά», όταν συγκροτείται από επιστήμονες που εθελοντικά συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος στην πόλη
και χαζούς χιλιάδες πολίτες.
Ο κ. Βούλγαρης δεν έκρυψε επίσης την ενόχλησή του για τη θέση που πήρε το Επιμελητήριο Μαγνησίας και επανέλαβε στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το πρόβλημα είναι δραματικό και τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι δραστικά για να μην οδηγηθεί η πόλη στην αναρχία”.
Από την πλευρά της ΔΑΣ ο κ. Νίκου τάχθηκε υπέρ του μέτρου κατήγγειλε ωστόσο “την αντιπαράθεση των δύο παρατάξεων” ζητώντας εμμέσως από την μείζονα αντιπολίτευση να είναι πιο μετριόφρων διότι πρόσφατα καταδικάστηκε στις εκλογές από τους πολίτες.
Οι κ.κ. Δουλόπουλος και Στρατηγόπουλος ζήτησαν τα μέτρα να μην είναι αποσπασματικά και επισήμαναν ότι με τις κορύνες που προτείνονται αδικείται η εμπορική αγορά.
Ο κ. Μήτρου επέρριψε ευθύνες στην Τροχαία, τονίζοντας ότι η έλλειψη σωστής αστυνόμευσης είναι η βασική αιτία των προβλημάτων στο κυκλοφοριακό, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι “εάν όσοι παρκάρουν παράνομα είχαν το φόβο του γερανού και της αφαίρεσης των πινακίδων, δεν θα υπήρχε τόσο οξυμένο πρόβλημα”.
Τέλος ο κ. Νίκος Ζαρκάδας επέκρινε την αναφορά του κ. Σκυργιάννη ότι έχει γίνει διαβούλευση για τη νέα ρύθμιση στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι τέτοια σοβαρά θέματα θα πρέπει να συζητιούνται πρώτα από όλα και πριν ληφθούν αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο.
Στη συνεδρίαση εξάλλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για απαγόρευση εισόδου όλων των οχημάτων στο διαμορφωμένο διάδρομο εξυπηρέτησης της οδού Αργοναυτών και την εξυπηρέτηση των καταστημάτων από τους

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου