ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη Καρτάλη στην Αλόννησο

επίσκεψη-καρτάλη-στην-αλόννησο-851206

Από την επίσκεψη στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου ο Κώστας Καρτάλης διαπίστωσε την υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και τις ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό, που έχουν ως αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται οι δυνατότητες του Ιατρείου. Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι εκκρεμούν εδώ και καιρό οι εγκρίσεις από το Υπουργείο Υγείας για την πλήρωση των κενών θέσεων του Περιφερειακού Ιατρείου, με αποτέλεσμα να μην παρέχονται βασικές ιατρικές υπηρεσίες όπως αυτής των ακτινογραφιών.

Από την επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ο Κώστας Καρτάλης διαπίστωσε ότι τόσο οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, όσο και τα πυροσβεστικά μέσα, είναι περιορισμένα και δεν ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες προστασίας του δασικού πλούτου της Αλοννήσου.

Σε δήλωσή του ο Κώστας Καρτάλης επισημαίνει: «Δυστυχώς και η Αλόννησος δεν ξεφεύγει από τη γενικότερη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Βορείων Σποράδων αλλά και γενικότερα των νησιωτικών περιοχών της χώρας. Η κεντρική διοίκηση αντιμετωπίζει τα νησιά με τα ίδια κριτήρια όπως τις στεριανές περιοχές και αυτό παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό ότι οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται εξαιτίας του νησιωτικού χαρακτήρα. Η υποστελέχωση διασχίζει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και περιορίζει τις δυνατότητές τους. Κυρίως όμως περιορίζει το αίσθημα ικανοποίησης των κατοίκων της Αλοννήσου ως προς την παροχή υπηρεσιών προς αυτούς, αλλά και λειτουργεί αρνητικά ως προς την αναπτυξιακή πορεία του νησιού. Πόροι υπάρχουν, αυτό που δεν υπάρχει είναι η πολιτική βούληση».

Τέλος ο Κώστας Καρτάλης επισκέφθηκε το Γυναικείο Συνεταιρισμό Αλοννήσου και δήλωσε ότι πρόκειται για ένα συνεταιρισμό που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, καθώς προωθεί εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και στηρίζεται στο μεράκι των μελών του συνεταιρισμού για την προβολή των παραδοσιακών προϊόντων του νησιού. Επεσήμανε όμως ότι ο Συνεταιρισμός χρειάζεται την άμεση αρωγή του Δήμου Αλοννήσου και της Νομαρχίας Μαγνησίας, ώστε να δρομολογήσει με επιτυχία τις διαδικασίες πιστοποίησης προϊόντων που παράγει. Χρειάζεται επίσης την υποστήριξη των τοπικών επιχειρηματιών (ξενοδόχων και εστιατόρων), ώστε τα προϊόντα του Συνεταιρισμού να χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες εστίασης των επισκεπτών του νησιού. Μόνο μέσα από τέτοιες συνέργειες είναι δυνατή η επιβίωση των Συνεταιρισμών στο ανταγωνιστικό εμπορικό περιβάλλον αλλά και η διείσδυσή τους σε στοχευμένες αγορές».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου