ΤΟΠΙΚΑ

Νέα σύλληψη της συμμορίας των ληστών

νέα-σύλληψη-της-συμμορίας-των-ληστών-278091

Το δρόμο για τις φυλακές ακολούθησαν 27χρονος και 30χρονος υπήκοοι Αλβανίας

Νέα μέλη της συμμορίας των ληστών που είχαν σπείρει επί μήνες το φόβο σε όλη τη Μαγνησία, χτυπώντας σε σπίτια κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, ακολούθησαν το δρόμο των φυλακών. Η αστυνομική έρευνα μετά την εξιχνίαση μιας σειράς ληστειών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη επί μήνες και τα στοιχεία δείχνουν ότι πίσω από τον τρόμο βρίσκονταν πολλά πρόσωπα που δρούσαν οργανωμένα.

Άλλοι δύο υπήκοοι Αλβανίας κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον Ανακριτή. Πρόκειται για έναν 27χρονο και τον 30χρονο ομοεθνή του, με τον οποίο συγκατοικούσε. Και οι δύο συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Πρόκειται για δύο από τα άτομα που συμμετείχαν στη ληστεία που έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου 2011 σε σπίτι 81χρονης στη Νταμούχαρη.

Στις 4 Απριλίου η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ανακοίνωνε την εξιχνίαση της ληστείας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 28 και 23 ετών, καθώς και δύο αγνώστων μέχρι τότε συνεργών τους.

Η επικίνδυνη τετράδα είχε διαρρήξει την οικία της 81χρονης στη Νταμούχαρη, απαιτώντας από την ηλικιωμένη να παραδώσει χρήματα. Η ηλικιωμένη αρνήθηκε και αφού την κλείδωσαν στην τουαλέτα, ερεύνησαν τους χώρους της οικίας και αφαίρεσαν 3.500 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ, ένα πυροβόλο όπλο τύπου περιστρόφου και τις τηλεφωνικές συσκευές.

Πριν από επτά ημέρες συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης ο 27χρονος υπήκοος Αλβανίας και προσήχθη στην Ασφάλεια προκειμένου να απελαθεί διοικητικά, λόγω στέρησης ταξιδιωτικών εγγράφων. Από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου σε συνεργασία με το γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας προέκυψε η συμμετοχή του 27χρονου στη ληστεία στη Νταμούχαρη.

Ο 27χρονος συγκατοικούσε με 30χρονο ομοεθνή του, ο οποίος αναζητούνταν ως ένας εκ των δραστών της ληστείας και συνελήφθη στην ίδια αστυνομική επιχείρηση. Οι συλληφθέντες μετά την απολογία τους στον κ. Ανακριτή Βόλου προφυλακίστηκαν.

Το περασμένο Σάββατο είχαν συλληφθεί άλλοι δύο αλλοδαποί, μέλη της ίδιας συμμορίας: ένας 30χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τη συμμετοχή του στη ληστεία της Νταμούχαρης και ένας 32χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τη συμμετοχή του στη ληστεία στον Άγιο Λαυρέντιο, με θύματα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου