Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα στο Μουσικό Χωριό

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-03, 17:44:34
Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα στο Μουσικό Χωριό

Μουσικό χωριό 2012  

Νέα σεζόν για το Μουσικό χωριό στον Άγιο Λαυρέντιο, ενώ η ομάδα εργασίας ανακοίνωσε τις εκπαιδευτικές και συναυλιακές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι στον Άγιο Λαυρέντιο.

Το Μουσικό Χωριό, γνώριμο σε εκατοντάδες μουσικούς και φίλους της τέχνης εδώ και επτά χρόνια, είναι μία από τις μεγαλύτερες μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη, ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής μουσικών ιδεών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης.

Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία arTree σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού Δήμου Βόλου και τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και με τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Φέτος, η εκπαιδευτική δράση του Μουσικού Χωριού εκφράζεται θεματικά μέσα από 12 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 28 μουσικά εργαστήρια/masterclasses ομαδικής δράσης. Συντονιστές  των δράσεων αυτών είναι 52 διεθνείς μουσικοί/εκπαιδευτικοί, καθώς και διάφοροι προσκαλεσμένοι της διοργάνωσης με παρουσία και δράση στο χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος.  

Οι φετινές κατευθύνσεις επικεντρώνονται στις εξής θεματικές: μουσικοπαιδαγωγικά, σύγχρονη και αυτοσχεδιαζόμενη μουσική, παλιά μουσική, λαϊκός πολιτισμός και Βαλκάνια, Pop culture, Μάκαμ πράξη και αυτοσχεδιασμός, μουσική δωματίου, σύνθεση και ερμηνεία, διεύθυνση μουσικών συνόλων, μουσική τεχνολογία και performing arts, χορός και θέατρο, ρυθμική αγωγή και δεξιοτεχνία και το σώμα του μουσικού.

Οι κατευθύνσεις έχουν δομηθεί, ανάλογα με το βαθμό διάδρασης που παρουσιάζουν μεταξύ τους, σε δύο περιόδους και συγκεκριμένα η 1η περίοδος είναι από 18 έως 24 Aυγούστου και η 2η περίοδος είναι από 26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου.

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιούνται καθημερινά συναυλίες και αυθόρμητα μουσικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του Αγίου Λαυρεντίου, ενώ τo αναλυτικό πρόγραμμα κατευθύνσεων, εργαστηρίων και συναυλιών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν στην ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr).

H διοργάνωση φέτος θα υλοποιήσει νέο σύστημα οικονομικών εισφορών, όπου και θα παρέχονται ειδικές τιμές για νέους, φοιτητές, παιδιά και άνεργους, καθώς και μειωμένο κόστος συμμετοχής για όλους τους ενήλικες.

Τέλος στο πλαίσιο του φετινού εκπαιδευτικού προγράμματος θα λάβουν χώρα πρωτότυπα, πρωτοεμφανιζόμενα εργαστήρια & masterclasses συλλογικής δράσης, ενώ πρέπει να αναφερθεί πως από το ερχόμενο φθινόπωρο το Μουσικό Χωριό θα ξεχειμωνιάζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Εργαστήρια, μουσικές κοινότητες, παραστατικές τέχνες, προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, μαθήματα γιόγκα, καθώς και άφθονη μουσική πράξη, όλο το χρόνο, σε μία πρώην βιοτεχνία που μετατρέπεται σιγά-σιγά στην αστική έδρα του Μουσικού Χωριού.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=