ΤΟΠΙΚΑ

Κλινικό Φροντιστήριο Λειτουργικής και Επανορθωτικής Ουρολογίας

κλινικό-φροντιστήριο-λειτουργικής-κ-279527

Για 2η φορά θα πραγματοποιηθεί το Κλινικό Φροντιστήριο Λειτουργικής και Επανορθωτικής Ουρολογίας στις 8 με 10 Ιουνίου στην Αγριά Βόλου. Το Φροντιστήριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (www.imop.gr) και το Κέντρο Εγκράτειας και Παθήσεων του Πυελικού Εδάφους (ΚΕΠΠΕ) της Μονάδας Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΜΜΟΠ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα η Λειτουργική Ουρολογία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της Ουρολογίας, αφού 1 στους 8 άνδρες και γυναίκες υποφέρουν από συχνουρία (ημερήσια και νυκτερινή), επιτακτική ούρηση (έντονη πίεση για να πάμε για ούρηση άμεσα) ή και ακράτεια ούρων.

Το φροντιστήριο απευθύνεται σε Ουρολόγους, αφού η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων αυτών και των παθήσεων με τις οποίες συνδέεται (υπερδραστήρια κύστη, ακράτεια από προσπάθεια, νευρογενής κύστη, καλοήθης υπερτροφία προστάτη κ.α.) κρύβει πολλά μυστικά. Στην διάρκειά του Φροντιστηρίου θα γίνει παρουσίαση όλων των νεότερων επιστημονικών δεδομένων και αποκρυπτογράφηση των απλών καθημερινών τεχνικών του ουρολογικού ιατρείου για την διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών.

Επιδίωξη είναι να συνδυαστεί η τεκμηριωμένη ιατρική με την εμπειρία της κλινικής πράξης σε μια αμφοτερόπλευρα διδακτική διάδραση μεταξύ μιας επίλεκτης ομάδας «εκπαιδευτών» που έχουν να επιδείξουν αυξημένη ενασχόληση με τα αντικείμενα της Λειτουργικής Ουρολογίας – Νευροουρολογία & Ουροδυναμική, Γυναικολογική Ουρολογία, Ανδρική Ακράτεια – και Ουρολόγων που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους ή και να εμβαθύνουν στους παραπάνω τομείς.

Συντονιστές του προγράμματος είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Εγκράτειας και Παθήσεων του Πυελικού Εδάφους (ΚΕΠΠΕ) του Α.Π.Θ. και του ειδικού Ιατρείου Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας της Β΄ Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. (Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης) Επίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας – Νευροουρολογίας Απόστολος Αποστολίδης και ο Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ. Δημήτρης Χατζηχρήστου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων.

Το πρόγραμμα φέρει την αναγνώριση του Προγράμματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας και πραγματοποιείται χάρη στην αρωγή της εταιρίας Pfizer, που είναι η αποκλειστική χορηγός της εκδήλωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου