ΤΟΠΙΚΑ

Στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κοσμήματος

στο-πανευρωπαϊκό-συνέδριο-κοσμήματο-279876

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το τμήμα κοσμήματος του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου συμμετείχε στο 20ο συνέδριο του PLE (Πανευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σχολών (Αργυροχρυσοχοΐας) που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο της Πορτογαλίας από 17 έως 21 Μαΐου 2012.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 15 σχολές κοσμήματος από όλη την Ευρώπη. Εκτός από το ΔΙΕΚ, συμμετείχαν οι σχολές SIHA και I.A.T.A (Namur) από το Βέλγιο, η J.GUE HEMNO από τη Γαλλία, η A.ARROIO από την Πορτογαλία, οι σχολές Madrid ESCUELA 3, Estepona, Madrit A.E.T.A., Vigo και Gordoba από την Ισπανία, η I.S.A. Valenza και Valenza for Al από την Ιταλία, η Turnor S.U.P.S. από την Τσεχία και η L.M.V. Liepaja από τη Λετονία.

Το ΔΙΕΚ συμμετείχε με 5 σχέδια και 5 κοσμήματα, δημιουργίες σπουδαστών του τμήματος «Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος» στην έκθεση που φιλοξενήθηκε στην ESCOLA ARTISTICA DE SOARES DOS REIS, παράλληλα με το συνέδριο και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου οργανώθηκαν διαλέξεις και σεμινάρια πάνω στη τέχνη του κοσμήματος, ενώ εντύπωση προκάλεσε σε σπουδαστές και δασκάλους η ομορφιά του Πόρτο και η επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο που παράγει το γνωστό κρασί «Πόρτο».

Θετικό επίσης είναι το γεγονός ότι πολλές σχολές εξέφρασαν ενδιαφέρον για ανταλλαγή σπουδαστών με το ΔΙΕΚ Βόλου, μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Leonardo και Comenius, επισημαίνοντας τα οφέλη που θα έχουν οι σπουδαστές τους, από το υψηλό επίπεδο σπουδών που προσφέρει το ΔΙΕΚ Βόλου.

Το τμήμα «Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος» του ΔΙΕΚ εκπροσώπησαν η καθηγήτρια κα Λέτα Αργυράκου και οι σπουδάστριες του Α΄ έτους Λίνα Γκόλτσιου και Γεωργία Δεληγιάννη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου