ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεισε το σιλό στο λιμάνι

εκλεισε-το-σιλό-στο-λιμάνι-279962

Μετά από πενήντα χρόνια λειτουργίας έκλεισε η αποθήκη του σιλό στο λιμάνι του Βόλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Μόνον για τους λιμενεργάτες -όπως εκτιμά ο Σύνδεσμος Λιμενεργατών Βόλου- θα υπάρξουν απώλειες της τάξεως των 200.000 ευρώ το χρόνο, ενώ πολύ μεγαλύτερες εκτιμάται ότι θα είναι οι απώλειες για τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου από τα τέλη αποθήκευσης που πλέον δεν θα εισπράττει, ενώ δέκα άτομα τουλάχιστον από το προσωπικό του ΟΛΒ που ασχολείται με την φορτοεκφόρτωση στο σιλό θα μείνουν πλέον χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας. Σημειώνεται ότι η αποθήκη των σιλό στο λιμάνι κατασκευάστηκε και λειτούργησε τη δεκαετία του ΄60, ενώ η δυναμικότητά του για την αποθήκευση δημητριακών είναι της τάξεως των 15.000 τόνων. Μέσω των σιλό επί χρόνια γινόταν η εξαγωγή σταριού από όλη την περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος προς πολλές χώρες της Μεσογείου, και όχι μόνον.

Υπενθυμίζεται πως η αποθήκη του σιλό στο λιμάνι του Βόλου έκλεισε επειδή μέχρι στις 31 Μαΐου 2012 δεν είχαν γίνει οι εργασίες εκσυγχρονισμού τους που προβλέπονταν από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του ΟΛΒ. Σημειώνεται ακόμη πως με επιστολές τους, τόσο ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, όσο και ο Δήμος, έχουν ζητήσει ήδη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής την παράταση λειτουργίας του σιλό μέχρις ότου γίνουν όλες οι προβλεπόμενες εργασίες εκσυγχρονισμού του, όπως η τοποθέτηση σακόφιλτρων, σύστημα αποκονίασης κ.α

Εξάλλου μετά από δύο και πλέον μήνες που είχαν να γίνουν εξαγωγές από το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας, τις τελευταίες μέρες άρχισαν και πάλι να φορτώνονται τρία πλοία με 4.500, 4.500 και 6.000 τόνους προϊόντων της εταιρίας με τελικό προορισμό την Αλγερία και το Ισραήλ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου