ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμάκιο γεωπόνων σήμερα στη Δράκεια για αποτίμηση ζημιών

κλιμάκιο-γεωπόνων-σήμερα-στη-δράκεια-280775

Κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ επισκέπτεται σήμερα τη Δράκεια για μια πρώτη εκτίμηση και αξιολόγηση των ζημιών, που προκάλεσε το χαλάζι που έπεσε προχθές το απόγευμα, ώστε ν’ ακολουθήσει στη συνέχεια η διαδικασία εξατομίκευσης.

Χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος του Βόλου Π. Σκοτινιώτης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αγριάς κι Αρτάμιδας Ν. Στόικο, επισκέφθηκαν τη Δράκεια και τον Άγιο Λαυρέντιο, όπου η χαλαζόπτωση προκάλεσε σημαντικές καταστροφές κυρίως στην περιοχή της Δράκειας, αλλά και του Αγ.Λαυρεντίου, στα κεράσια, τα μήλα, τα αχλάδια και τα κάστανα. Ο κ. Σκοτινιώτης αφού συναντήθηκε με παραγωγούς στον Αγ.Λαυρέντιο, στη συνέχεια είχε συνάντηση με τους καλλιεργητές της Δράκειας, στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Ο Δήμαρχος Βόλου ενημερώθηκε από τους παραγωγούς για το μέγεθος των ζημιών, που στις περισσότερες περιπτώσεις φτάνει στο 100%, και στη συνέχεια τους ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε άμεσα η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βόλου, «δυστυχώς, η χαλαζόπτωση που έπληξε κυρίως την περιοχή της Δράκειας αλλά και του Αγίου Λαυρεντίου, προκάλεσε ολοκληρωτική σχεδόν καταστροφή σε καλλιέργειες, και μάλιστα σε μια χρονιά με μεγάλη παραγωγή και υψηλή ποιότητα. Το πλήγμα είναι μεγάλο για την τοπική κοινωνία και οι πληγέντες αγρότες που είδαν τις σοδειές τους και τον κόπο τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, πρέπει να αποζημιωθούν πλήρως, το ταχύτερο δυνατό. Ως Δημοτική Αρχή Βόλου θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο πίεσης για γρήγορη καταγραφή των ζημιών και την πλήρη αποκατάσταση των παραγωγών. Η εμπειρία από το παρελθόν δεν επιτρέπει εφησυχασμό, διότι πολλές φορές η αποκατάσταση δεν είχε καμιά σχέση με το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι σ’ αυτή την περίπτωση θα γίνει το καλύτερο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου