ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για προσλήψεις

πράσινο-φως-για-προσλήψεις-281028

Βάσιμες ελπίδες ότι δεν θα δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στην καθαριότητα των Δήμων κατά την καλοκαιρινή περίοδο γεννά η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να ανάψει το πράσινο φως για τις προσλήψεις των συμβασιούχων σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης, όπως είναι η Υπηρεσία Καθαριότητας.

Η αρχική αίσθηση που δημιουργήθηκε χθές στο Δήμο Βόλου ήταν ότι η άρση της απαγόρευσης από το Συμβούλιο Επικρατείας αφορούσε στους διμηνίτες Σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος Βόλου δεν θα είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει στην πρόσληψη διμηνιτών, αφού ο νόμος απαγορεύει στους ΟΤΑ να προχωρήσουν για δεύτερη φορά στην πρόσληψη συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας μέσα στο ίδιο έτος. Τα πράγματα όμως άλλαξαν χθες όταν στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου έφθασε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών που επισημαίνει ότι οι εξαιρέσεις για απαγόρευση των διορισμών αφορούν και στους 8μηνίτες. Πλέον, όπως εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Βόλου Χαράλαμπος Τσαμπάζης, ο Δήμος περιμένει από το ΑΣΕΠ την έγκριση των θέσεων των συμβασιούχων (8μηνίτες) που έχει ζητήσει από τον περασμένο Γενάρη και που ανέρχονται συνολικά σε 140 άτομα για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών – εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών που θα προκύψουν κατά τους θερινούς μήνες στο Δήμο Βόλου.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει πάρει την σχετική απόφαση για το προσωπικό, διάρκειας οκτώ μηνών, στην υπηρεσία καθαριότητας θα προσληφθούν οι παρακάτω ειδικότητες:

Οδηγοί απορριμματοφόρων (δίπλωμα: επαγγελματικό Γ΄) 25, οδηγοί απορριμματοφόρων (δίπλωμα: Επαγγελματικό Ε΄) 5, χειριστές σαρώθρων (άδ. Χειρ. Ομάδα Ι Τάξη Γ΄) 3, χειριστές οχημάτων πλύσης κάδων (Αδ. Χειρ. Ομάδα Ι , Τάξη Β΄) 1, εργάτες συνοδοί απορ/ρων οδοκαθαριστές 100, τεχνίτες οχημάτων ΤΕ δύο, φανοποιός οχημάτων ΤΕ ένας, χειριστές φορτωτή Αδ Χειρ.Ομάδα Ε Τάξη Γ και Ομάδα Α΄ Τάξη Τάξη Δ΄ 1, Χειρ. Φορτωτή – εκσκαφέα (άδ. Χειρ. Ομάδα Β ΤΆΞΗ δ) Δ.Ε . Σύνολο 139.

Από το παραπάνω προσωπικό οι 67 θα απασχοληθούν στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς 15, στη Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας 4, στη Δημοτική Ενότητα Αισωνίας 11, στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς 7, στη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού 4, στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας 43 και στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου 8.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου