ΤΟΠΙΚΑ

Η εντατικοποίηση ευθύνεται για το ατύχημα στη Χαλυβουργία

η-εντατικοποίηση-ευθύνεται-για-το-ατύ-281958

Για εντατικοποίηση της παραγωγής, ελλείψεις σε μέτρα ασφάλειας και συντήρησης για τα οποία ευθύνεται η εταιρία και το σωματείο, κάνει λόγο το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» με αφορμή το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στη Χαλυβουργία χωρίς ωστόσο σοβαρό τραυματισμό. «Είναι και αυτό αποτέλεσμα των συνθηκών από την εντατικοποίηση της παραγωγής, τις ελλείψεις σε μέτρα ασφάλειας και συντήρησης εξαιτίας των ξέφρενων ρυθμών που έχει επιβάλλει η εργοδοσία με τις ευλογίες του εργοδοτικού σωματείου για να χτυπηθεί ο αγώνας των ηρωικών απεργών του Ασπρόπυργου» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συνδικάτου, που επίσης υποστηρίζει ότι «οι εργάτες στα δυο εργοστάσια δουλεύουν σε ωρολογιακή βόμβα».

Επικρίνει επίσης το ΕΚΒ και το σωματείο της Χαλυβουργίας ότι επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία των εργατικών ατυχημάτων που έχουν σημειωθεί και συνεχίζοντας υπογραμμίζει: «Μάλιστα σε κάθε αποκάλυψη που έκαναν τα ταξικά σωματεία για τα ατυχήματα ο ρόλος τους ήταν να επιτεθούν στο ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο μας. Είναι τα καλύτερα στηρίγματα του Μάνεση ενάντια στους απεργούς του Ασπρόπυργου, αλλά και ενάντια στους εργαζόμενους στα εργοστάσια του Βόλου. Βάζουν σε πρώτη μοίρα τη διασφάλιση της «ομαλότητας» υπέρ του επιχειρηματία και όχι τη ζωή και την υγεία των εργατών».

Τέλος καλεί τους εργάτες «στις επιχειρήσεις του Μάνεση στο Βόλο και στο Βελεστίνο να σηκώσουν ανάστημα. Να βάλουν στην άκρη τους εργοδοτικούς. Να αντιληφθούν ότι η εταιρία τούς χρησιμοποιεί για να επιτεθεί στους συναδέλφους στον Ασπρόπυργο και δεν διστάζει να βάλει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους. Να συμπαραταχτούν αγωνιστικά με τους συναδέλφους τους στον Ασπρόπυργο» καταλήγοντας με την επισήμανση ότι «οι θυσίες τους για τα κέρδη του Μάνεση δεν θα έχουν τελειωμό. Στον αγώνα και στην ταξική ενότητα και πάλη βρίσκεται η ελπίδα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου