ΤΟΠΙΚΑ

Προφυλακιστέοι οι δύο για τον φόνο

προφυλακιστέοι-οι-δύο-για-τον-φόνο-851206

Στην απολογία τους όλοι οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν τα όσα είχαν καταθέσει προανακριτικά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Όπως ανέφεραν όλοι, οι τρεις Βολιώτες προκλήθηκαν έντονα από τον 36χρονο, ενώ ήταν κατηγορηματικοί ότι δεν υπήρχε καμία σχέση με ξεκαθάρισμα λογαριασμών και έλεγχο καταστημάτων της νύχτας. Ο 28χρονος από την πλευρά του υποστήριξε, και όπως προκύπτει και από καταθέσεις μαρτύρων, ότι δεν κυνήγησε τον 36χρονο Αλβανό στην συμβολή των οδών Ιάσονος και Γαμβέτα.
Ακόμη υποστήριξαν ότι ο 36χρονος Αλβανός δεν έπεσε νεκρός από τα χτυπήματά τους. Δεν αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στο επεισόδιο, ανέφεραν όμως ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Ανέφεραν επίσης ότι αφού χτύπησαν τον 36χρονο, αυτός ήταν ζωντανός και στη συνέχεια του επιτέθηκαν άλλοι παρευρισκόμενοι στο γεγονός.
Και χθες έξω από τα Δικαστήρια Βόλου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς και φίλοι των τριών συλληφθέντων, προκειμένου να τους στηρίξουν.
Το πρωτοφανές περιστατικό για την πόλη του Βόλου σημειώθηκε την Κυριακή στις 10.45 το βράδυ στη διασταύρωση των οδών Ιάσονος και Γαμβέτα.
Η συμπλοκή είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα στην παραλία του Βόλου, όταν ο 28χρονος Βολιώτης συναντήθηκε με τον 36χρονο Αλβανό Ηλία Κανέ και έναν ομοεθνή του, με τον οποίο είχαν έρθει στα χέρια την περασμένη Παρασκευή, πάλι σε μεγάλο καυγά που είχε σημειωθεί στο ίδιο σημείο. Οι δύο υπήκοοι Αλβανίας άρχισαν να «ενοχλούν» τον 28χρονο και σε λίγο ξεκίνησε ο καβγάς. Αμέσως έσπευσε για βοήθεια ο 23χρονος φίλος του, ο οποίος στη συνέχεια ειδοποίησε τον 41χρονο, οι οποίοι βρισκόταν σε κοντινό καταστήματα. Οι τρεις τους επιτέθηκαν στην παρέα των Αλβανών, ενώ γύρω από αυτούς είχαν συγκεντρωθεί θαμώνες, οι οποίοι παρακολουθούσαν το θέαμα.
Το ανελέητο ξύλο έπεφτε μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών, οι οποίοι παρακολουθούσαν χωρίς να αντιδρούν. Σε κάποια στιγμή οι δύο Αλβανοί που ήταν και οι πρωταγωνιστές προσπάθησαν να ξεφύγουν, αλλά στην συμβολή των οδών Ιάσονος και Γαμβέτα ο 41χρονος και ο 23χρονος κατάφεραν να περικυκλώσουν τον 36χρονο, καθώς ο ομοεθνής του είχε ξεφύγει.
Από τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 36χρονος στο κεφάλι, στον αυχένα και την κοιλιακή χώρα έπεσε νεκρός στο πεζοδρόμιο, ενώ οι τρεις δράστες όλου του επεισοδίου έσπευσαν να εξαφανιστούν. Ο 28χρονος συνελήφθη αμέσως, ενώ ο 41χρονος μαζί με τον 23χρονο παραδόθηκαν στους αστυνομικούς το βράδυ της Δευτέρας, όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου