ΤΟΠΙΚΑ

Δύο σε… ένα, ανακύκλωση και αποκομιδή μαζί!

δύο-σε-ένα-ανακύκλωση-και-αποκομιδή-284024

Τις φωνές διαμαρτυρίας κατοίκων της Αγριάς στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για ανακύκλωση και αποκομιδή… δύο σε ένα, ακολούθησαν οχλήσεις από κατοίκους των Λεχωνίων στον ίδιο τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βόλου Μπάμπη Τσαμπάζη, με τον τελευταίο να ρίχνει το βάρος για τη συγκεκριμένη κατάσταση στους δημότες για απόρριψη μη ανακυκλώσιμων υλικών, κατά κόρον μάλιστα, στους μπλε κάδους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Πιο συγκεκριμένα χθες κάτοικοι των Λεχωνίων και της Αγριάς έγιναν αυτόπτες μάρτυρες απορριμματοφόρου το οποίο ενώ έκανε αποκομιδή σε πράσινους κάδους έκανε συγχρόνως αποκομιδή και σε μπλε κάδους. Οι δημότες έμειναν «με το στόμα» ανοιχτό, όταν συνειδητοποίησαν ιδίοις όμμασι πως το πρόγραμμα της ανακύκλωσης από το Δήμο υλοποιείται για «τα μάτια του κόσμου», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χ. Τσαμπάζη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχτηκε την προαναφερθείσα κατάσταση και έριξε το βάρος της ευθύνης στην μεγαλύτερη μερίδα των δημοτών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, όταν το συνεργείο που πάει για την αποκομιδή της ανακύκλωσης αντικρίζει μέσα στους μπλε κάδους μπάζα και άλλα σκουπίδια μη ανακυκλώσιμα τότε είναι λογικό η αποκομιδή να γίνεται με το ίδιο απορριμματοφόρο που γίνεται για τους πράσινους κάδους. «Η εντολή που έχει δοθεί στα παιδιά είναι η εξής. Όταν οι μπλε κάδοι είναι γεμάτοι από μη ανακυκλώσιμα υλικά να πηγαίνουν στα συμβατικά σκουπίδια. Δεν μπορώ για δύο χαρτοκιβώτια να τα δίνω στην ανακύκλωση. Αυξάνεται το τονάζ χωρίς να υπάρχει κανένα αποτέλεσμα», σημειώνει ο κ. Τσαμπάζης.

Ερωτηθείς για το αν οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση ελέγχουν τα απορρίμματα ώστε στη συνέχεια να αποφασίσουν αν θα συλλεχθούν ή όχι, ο κ. Τσαμπάζης απάντησε κατηγορηματικά «ναι» και πρόσθεσε πως «υπάρχουν πολλοί ασυνείδητοι που αδιαφορούν για την ανακύκλωση με αποτέλεσμα να πετάνε όλο το πρόγραμμα στον αέρα και να ρίχνουν στον κάλαθο των αχρήστων την προσπάθεια που κάνει η πλειοψηφία των δημοτών», ενώ σημείωσε πως τόσο στον Βόλο, όσο και στην Αγχίαλο, έχουν βρει μέχρι και ψόφια ζώα μέσα στους μπλε κάδους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου