ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση 12 μηνών για εργατικό ατύχημα

φυλάκιση-12-μηνών-για-εργατικό-ατύχημα-284144

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 43χρονος εργοδηγός για εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής ελαστικών ιμάντων στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου.

Το ατύχημα, με σοβαρά τραυματία 20χρονο εργαζόμενο, συνέβη τον Οκτώβριο του 2007. Στο εδώλιο χθες κάθισαν τρία άτομα -εκτός του εργοδηγού ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας και ο τεχνικός ασφαλείας- κατηγορούμενοι για σωματική βλάβη από υπόχρεο κατά παράλειψη οφειλόμενης από το νόμο ενέργειας από αμέλεια κατά παραυτουργία.

Το δικαστήριο απάλλαξε από την κατηγορία τον νόμιμο εκπρόσωπο και τον τεχνικό ασφαλείας και έκρινε την ενοχή του εργοδηγού, ο οποίος άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο εργοστάσιο δεν λήφθηκε μέριμνα για τη χρησιμοποίηση συστημάτων προστασίας των εργαζομένων από τα κινούμενα μέρη των οχημάτων, ούτε για την εκπαίδευση και ενημέρωσή τους για την ασφαλή χρήση τους.

Την ημέρα του ατυχήματος ο εργοδηγός ζήτησε από τον 20χρονο τότε εργαζόμενο, ο οποίος είχε δύο μήνες περίπου που είχε πιάσει δουλειά, να χειριστεί μηχάνημα χωρίς να έχει την ανάλογη εκπαίδευση. Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί βαριά κάκωση στο αριστερό του χέρι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου