ΤΟΠΙΚΑ

Υποτροφίες σε τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

υποτροφίες-σε-τέσσερις-φοιτητές-του-π-284167

Τέσσερις υποτροφίες ύψους 3.500 ευρώ συνολικά απέδωσε χθες το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου σε τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή της στο έργο του τοπικού Ιδρύματος αλλά και στη δράση των φοιτητών. Η επίδοση υποτροφιών από την Ισραηλιτική Κοινότητα αποτελεί πλέον θεσμό για το Πανεπιστήμιο, μιας και είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά που υλοποιείται.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Τέσσερις φοιτητές που αρίστευσαν στα Τμήματα τα οποία φοιτούν αλλά ταυτόχρονα προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες βράβευσε χθες η Ισραηλιτική Κοινότητα, αποδίδοντας τρεις υποτροφίες των 1.000 ευρώ η καθεμία και μία τέταρτη των 500 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών, μιλώντας για την κίνηση αυτή της κοινότητας, επεσήμανε: «Πιστεύουμε στο δημόσιο πανεπιστήμιο που συμβάλλει στην πρόοδο της πόλης και πρέπει όλοι οι φορείς και οι άνθρωποι να το βοηθήσουμε. Στο πλαίσιο αυτό δίνουμε τις υποτροφίες, βοηθώντας και φοιτήτριες και φοιτητές που έχουν τα εχέγγυα να γίνουν επιστήμονες με ήθος».

Αυτή τη φορά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου δεν μπόρεσε από ιδίους πόρους να καλύψει τις υποτροφίες, για το λόγο αυτό έψαξε και βρήκε χορηγούς. Συγκεκριμένα ο κ. Ζαχαρίας Σακκής έδωσε τρεις υποτροφίες και η κ. Λούνα Κοέν έδωσε την τέταρτη.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σολομών, η επιλογή των φοιτητών έγινε σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές. Τα κριτήρια ήταν η άριστη επίδοση των φοιτητών και πως προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειές.

«Με αυτό τον τρόπο επιβραβεύουμε και την επίδοσή τους στα μαθήματα και βοηθάμε έστω και συμβολικά να αντεπεξέλθουν στα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα», είπε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης υπογράμμισε πως τον καιρό της κρίσης σε όλη την Ελλάδα αναδείχθηκαν άνθρωποι ευεργέτες, φιλάνθρωποι και εύσπλαχνοι.

«Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προσπαθούμε να εμφυσήσουμε αυτές τις αρετές και κυρίως τη γενναιοδωρία των ανθρώπων. Πρέπει να πω ότι τα τελευταία χρόνια η Ισραηλιτική Κοινότητα είναι σ’ αυτή την κατεύθυνση και επομένως εύχομαι αυτή η κίνηση να είναι η αρχή και το παράδειγμα και σε άλλους ανθρώπους, για να προσφέρουν από το υστέρημά τους στους φοιτητές και για το καλό του Πανεπιστημίου», σημείωσε ο κ. Γουργουλιάνης, ο οποίος τόνισε πως η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου είναι η μοναδική που δίνει υποτροφίες με αυτό τον τρόπο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου