ΤΟΠΙΚΑ

Πιέσεις σε δημοτικούς συμβούλους

πιέσεις-σε-δημοτικούς-συμβούλους-284181

Για πιέσεις που ασκούνται σε μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έκανε λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Βόλου Νίκος Μόσχος, κάνοντας τον ετήσιο απολογισμό του νέου οργάνου που λειτουργεί με τον «Καλλικράτη» στο νέο και ενιαίο Δήμο Βόλου.

Ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε στα νυχτερινά μαγαζιά, για τα οποία η επιτροπή λαμβάνει αποφάσεις ανάκλησης αδειών και τόνισε ότι γίνονται επιθετικές κινήσεις εις βάρος των μελών της επιτροπής με καταθέσεις μηνύσεων, ακόμη και λίγη ώρα πριν τη σύγκληση συνεδρίασης, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης και επηρεασμού των αποφάσεων.

Ο Αντιδήμαρχος σημείωσε πως ο Δήμος είναι έτοιμος να καταθέσει πρόταση για την τροποποίηση του Νόμου, ώστε οι αποφάσεις για τις ανακλήσεις των αδειών να λαμβάνονται αποκλειστικά σε υπηρεσιακό επίπεδο.

«Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες επηρεασμού των μελών. Βρισκόμαστε, είπε, αντιμέτωποι με επαγγελματίες και ανθρώπους της νύχτας, που φορτώνουν τις υπηρεσίες με αλληλογραφία και πριν τις συνεδριάσεις ή αμέσως μετά κοινοποιούν μηνύσεις, με προφανή στόχο να επηρεάσουν αποφάσεις. Αυτά τα φαινόμενα τα έχουμε καταδικάσει και έχουμε απαντήσει με μηνύσεις» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος, που χαρακτήρισε σημαντικό το έργο της επιτροπής χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στον απολογισμό του στα συνεχόμενα… παρατράγουδα με αρνήσεις των μελών της πλειοψηφίας να αποδεχτούν ακόμη και τις εισηγήσεις του.

Ο ίδιος τόνισε ότι στην Επιτροπή τηρείται η αρχή της νομιμότητας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας και σημείωσε ότι σκληρή στάση τηρήθηκε και στα θέματα περιβάλλοντος, όπως συνέβη με την εταιρία που ενδιαφερόταν να δημιουργήσει εργοστάσιο βιομάζας στη βιομηχανική περιοχή.

Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά το 2011, κατατέθηκαν από την υπηρεσία εισηγήσεις για ανακλήσεις 116 καταστημάτων και η Επιτροπή αποφάσισε να ανακαλέσει 18 άδειες, ενώ προχώρησε και σε 17 κανονιστικές αποφάσεις ανάμεσά τους αυτά που αφορούν την κατάληψη τραπεζοκαθισμάτων, την κανονιστική για το κυκλοφοριακό, για την αέρια ρύπανση κ.α.

Τη θετική του άποψη για τη λειτουργία της Επιτροπής εξέφρασε ο Γ. Μολοχίδης, ο οποίος ζήτησε να καλύπτονται τα δικαστικά έξοδα των δημοτικών συμβούλων από τα κονδύλια του Δήμου, ενώ κατηγόρησε τους δημοσιογράφους που ασκούν κριτική στις αποφάσεις των μελών της επιτροπής.

Είπε συγκεκριμένα ότι μερίδα του Τύπου, για ένα συγκεκριμένο ζήτημα, εξέθεσε τα μέλη της επιτροπής.

«Το μόνο που δεν μας είπαν, ήταν ότι τα παίρναμε. Δεν είναι επιτρεπτό να υπάρχουν δημοσιογράφοι που αφήνουν υπονοούμενα» δήλωσε και όταν ζήτησε από τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο να πάρουν θέση, ο κ. Σκοτινιώτης απάντησε πως τα πολιτικά πρόσωπα, όποια θέση και αν έχουν, πρέπει να ταυτόχρονα να έχουν δημοκρατικές αντοχές στην κριτική.

Ο κ. Σκοτινιώτης δήλωσε πως τα μέλη της Επιτροπής δεν έχουν άλλο δρόμο από το να κινούνται αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο της νομιμότητας αν δεν θέλουν να δίνουν δικαιώματα στην κοινή γνώμη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου