ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελίες Μόσχου για εκβιασμούς και πιέσεις ανθρώπων της νύχτας

καταγγελίες-μόσχου-για-εκβιασμούς-κα-284346

Εκβιασμούς, μηνύσεις και πιέσεις που δέχεται η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην άσκηση των καθηκόντων της κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρός της Νίκος Μόσχος, με αφορμή τον απολογισμό δράσης της για το 2011 που εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ο κ. Μόσχος για πολλοστή φορά αναφέρεται στο θέμα, καθώς το έπραξε ήδη πολλές φορές στις συνεδριάσεις της επιτροπής, καταγγέλλοντας ιδιοκτήτες νυχτερινών καταστημάτων για τους οποίους η επιτροπή καλείται να λάβει συχνά-πυκνά απόφαση για ανάκληση των αδειών λειτουργίας των καταστημάτων τους. «Από την πρώτη στιγμή θέσαμε δύο άξονες. Την τήρηση της αρχής της νομιμότητας και ισότητας και της αμεροληψίας.

Λάβαμε δύσκολες αποφάσεις αφού είχαμε εξαντλήσει τα όρια του νόμου. Τηρώντας αυτή την αρχή και λαμβάνοντας δύσκολες αποφάσεις δώσαμε μηνύματα σχετικά και με διαδικασίες που ακολουθούνταν στο παρελθόν» τόνισε ο κ. Μόσχος, ο οποίος ανέφερε ότι ήδη μέλη της Επιτροπής έχουν ακολουθήσει το δρόμο της δικαιοσύνης για να δικαιωθούν.

Επίσης ανέφερε ότι ο δήμος είναι έτοιμος να καταθέσει πρόταση για την τροποποίηση του Νόμου , ώστε οι αποφάσεις για τις ανακλήσεις των αδειών να λαμβάνονται αποκλειστικά σε υπηρεσιακό επίπεδο. Ο κ. Μόσχος πάντως απέφυγε ν’ αναφερθεί σε αρνήσεις των μελών της πλειοψηφίας να αποδεχτούν ακόμη και τις εισηγήσεις του, ενώ εξήρε την υπεύθυνη στάση όλων των μειοψηφιών.

Σε ότι αφορά τα στατιστικά στοιχεία που παρέθεσε , από 1/1/2011 έως 30/5/2011 συζητήθηκαν 81 θέματα ανάκλησης αδειών καταστημάτων ενώ το αντίστοιχο διάστημα φέτος μόλις 21. Μέσα δε στο 2012 η επιτροπή προέβη μόνο σε τρεις ανακλήσεις αδειών. Επίσης η επιτροπή εισηγήθηκε 77 κανονιστικές στο Δημ. Συμβούλιο, 11 θέματα για το περιβάλλον, ενώ οι περισσότερες αποφάσεις που έλαβε ήταν ομόφωνες.

Να τηρείται το νόμο και να αντέχετε στην κριτική

Θετικά έκρινε το έργο της επιτροπής και ο Ι. Μολοχίδης που ζήτησε να καλύπτονται από δήμο τα δικαστικά έξοδα των δημοτικών συμβούλων. Παράλληλα άσκησε κριτική σε κάποιους δημοσιογράφους που ασκούν «μεροληπτική» κατ’ αυτόν κριτική στην επιτροπή.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος επισήμανε ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί ν’ ακολουθήσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι αυτός της τήρησης των νόμων για να μην δίνουν δικαιώματα στην κοινή γνώμη να είναι καχύποπτη.

Πρότεινε δε σε όσους ασχολούνται με τα δημόσια πράγματα να έχουν δημοκρατικές αντοχές και να αποδέχονται την κριτική των μέσων ενημέρωσης. «Εκεί που κρινόμαστε είναι κατά πόσο είναι ισχυρές οι δημοκρατικές αντοχές μας και καλό είναι ν’ απαντούμε πολιτικά εκεί που νοιώθουμε ότι αδικούμαστε. ¨Όσο γρηγορότερα ασκηθούμε σε αυτή την αρχή τόσο καλύτερα για το πολίτευμά μας, με τους διακριτούς ρόλους της κάθε εξουσίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου