ΤΟΠΙΚΑ

Συντονισμός για τα έργα της ΔΕΥΑΜΒ στη Ν. Ιωνία

συντονισμός-για-τα-έργα-της-δευαμβ-στη-851206

Ο καλύτερος συντονισμός των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Ιωνία και άπτονται της αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΜΒ βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προχθές και στην οποία ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Π. Μαβίδης έθεσε τις προτεραιότητες της Ν. Ιωνίας.
Ο κ. Μαβίδης σε συνέντευξη τύπου χθες επισήμανε ότι οι συσκέψεις αυτές με το Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ κ. Αν. Αθανασόπουλο και τα άλλα στελέχη της διαδημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης θα επαναλαμβάνονται μία φορά τουλάχιστον το μήνα σε μία προσπάθεια να υπάρχει αλληλοενημέρωση και καλύτερος συντονισμός.
Ο κ. Μαβίδης χθες επισκέφτηκε τα έργα που εκτελούνται στα Μελισσάτικα για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Ι. Καουνά.
Όπως τόνισε ο κ. Μαβίδης η πρώτη του φάση του έργου της ύδρευσης- αποχέτευσης θα καλύψει το 50% των αναγκών της περιοχής, ενώ τον -Νοέμβριο θα δημοπρατηθεί και η δεύτερη φάση που αφορά το κομμάτι προς το Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.
Το έργο αναμένεται να “κουμπώσει” με την εργολαβία «σκούπα» για τον Περιφερειακό δρόμο ώστε να ολοκληρωθούν και οι παρεμβάσεις για τη σύνδεση του κόμβου με το Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος που βρίσκεται στα Μελισσάτικα.
Στα πλαίσια της εργολαβίας σκούπα επίσης περιλαμβάνεται η κατασκευή της τάφρου πάνω από τη συνοικία της Καλλιθέας ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα πλημμυρών.
Ο κ. Μαβίδης ζήτησε την κατανόηση των πολιτών για την όχληση που δημιουργείται από τις παρεμβάσεις τις ΔΕΥΑΜΒ που παράλληλα αυτή την περίοδο
εκτελεί εργασίες αποκατάστασης τομών στις οδούς Μυτιλήνης, Κυρίλλου, Χρ. Λούλη και στη σιδηροδρομική διάβαση, μήκους 10 χλμ.
Ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας ανακοίνωσε χθες ότι ολοκληρώθηκε και το έργο ύδρευσης του καταφυγίου αδέσποτων ζώων που γίνεται στις Γλαφυρές με την τοποθέτηση αγωγού μήκους 3 χλμ. και ότι απομένει να γίνει η περίφραξη για να ολοκληρωθεί το έργο ώστε να κληθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να το εγκαινιάσει.
Αναφέρθηκε επίσης ότι συντάσσεται η μελέτη για το δίκτυο ύδρευση στη Φυτόκο, ύψους 450.000 ευρώ, και ότι θα αντικατασταθεί και το παλιό δίκτυο ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες στην Καλλιθέα, ενώ επίσης μέσα στο 2008, θα ενσωματωθούν στο δίκτυο αποχέτευσης και τα οικοδομικά τετράγωνα που γύρω από τη Μερκούρη, Δοξοπούλου και το Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας επισκέφτηκε χθες και το Κοινωνικό Κέντρο των τσιγγάνων στο Αλιβέρι, έργο το οποίο ολοκληρώνεται σύντομα αφού απομένει η τοποθέτηση της στέγης και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.
Εκτιμάται ότι ο χώρος θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου