ΤΟΠΙΚΑ

Τρόμος για δημότη στη Νέα Αγχίαλο – «Κάθισα κάτω και προσευχόμουν»

τρόμος-για-δημότη-στη-νέα-αγχίαλο-κά-862208

«Είχα βγει για περπάτημα χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ, στην περιοχή Αλωνάκια. Ημουν μόνος όταν με περικύκλωσαν πάνω από 20 αδέσποτα που άρχισαν να γαβγίζουν και να κινούνται απειλητικά εναντίον μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Γνώριζα όμως ότι δεν έπρεπε να τρέξω. Κάθισα κάτω και προσευχόμουν. Συνέχισαν να μου γαβγίζουν. Ηταν σε απόσταση δύο μέτρων από μένα. Αν ένα έκανε μία κίνηση, θα μου ορμούσαν όλα μαζί. Τα χρειάστηκα…».

Η περιγραφή είναι από δημότη στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου, ο οποίος την Κυριακή το βράδυ είχε βγει, κατά πώς συνηθίζει, για να περπατήσει και δέχθηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ξαναβγεί για περπάτημα υπό το φόβο νέας σε βάρος του επίθεσης.

Το περιστατικό κατήγγειλε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, όπως όμως υπογραμμίζει δεν είναι το μοναδικό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, περισσότερα από 30 αδέσποτα στην περιοχή, δημιουργούν αγέλες που λυμαίνονται συγκεκριμένα σημεία στη δημοτική ενότητα και κατά καιρούς εκδηλώνουν επιθέσεις.

Οι ίδιες μαρτυρίες μιλούν για αγέλες αδέσποτων τόσο στην είσοδο, όσο και στην έξοδο της Ν. Αγχιάλου. Βρίσκονται δίπλα από τον δρόμο και όπως καταγγέλλεται ορμούν σε διερχόμενα οχήματα, κυρίως δίκυκλα, με κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα. Επαγγελματίες, κυρίως διανομείς, περνούν με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα από τις εισόδους – εξόδους της Ν. Αγχιάλου.

Επιθέσεις όμως εκδηλώνονται και μέσα στον οικισμό. Πρόσφατα, στο μικρό καφενείο στο κέντρο της Ν. Αγχιάλου εκδηλώθηκε επίθεση εναντίον μικρού παιδιού και εναντίον δεσποζόμενου μικρόσωμου σκύλου.

«Εχω ενημερώσει την αστυνομία για την κατάσταση που επικρατεί και στην επόμενη επίθεση που θα εκδηλωθεί και θα κινδυνεύσει άνθρωπος, πόσο μάλλον μικρό παιδί, θα καταθέσω μήνυση, από τη στιγμή που κανείς δεν κάνει κάτι για να λυθεί το πρόβλημα», ανέφερε ο δημότης, που κατήγγειλε την σε βάρος του επίθεση στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Και δεύτερο συνεργείο βγάζει ο Δήμος

Για το θέμα ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αποστόλης Ζαρκάδας Βεργής. Χθες, στην Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε διαγωνισμός για την περισυλλογή και φροντίδα αδέσποτων.

«Θα βγάλουμε και δεύτερο συνεργείο και θα εντείνουμε την προσπάθεια για να «σπάσουν» οι αγέλες», σημείωσε ο κ. Βεργής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα των αδέσποτων μοιάζει με Λερναία Υδρα. «Από τη μία έχουμε τις εγκαταλείψεις ζώων που πολλοί πήραν μέσα στην καραντίνα και πλέον εγκαταλείπουν. Από την άλλη, έχουμε ζώα αστείρωτα σε αγροκτήματα και ποιμνιοστάσια και επιπλέον ο Νόμος δεν μας βοηθά. Όταν ο Νόμος υπαγορεύει επανεντάξεις αυτό σημαίνει ότι τα παίρνουμε, τα στειρώνουμε, τα εμβολιάζουμε, τα τσιπάρουμε και πρέπει να τα επιστρέψουμε στο φυσικό περιβάλλον. Δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε σε έναν ελεγχόμενο χώρο προκειμένου και τα ίδια να έχουν φροντίδα και δημότες να μην κινδυνεύουν από επιθέσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας», σημείωσε ο κ. Βεργής.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην σελίδα που λειτουργεί ο Δήμος Βόλου μέσω του Facebook και στην καμπάνια για την υιοθεσία αδέσποτων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην περιοχή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου