ΤΟΠΙΚΑ

Εργασιακό μεσαίωνα στα ξενοδοχεία της Σκιάθου

εργασιακό-μεσαίωνα-στα-ξενοδοχεία-τη-851206

Συνθήκες «μαύρης εργασίας και εργασιακού μεσαίωνα…” κατήγγειλαν χθες τα στελέχη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας ότι επικρατούν στις ξενοδοχειακές μονάδες της Σκιάθου.
Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι το 64% των εργαζομένων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καταστήματα εστίασης και επισιτισμού είναι ανασφάλιστο και ότι στην πλειοψηφία τους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εργάζονται χωρίς ρεπό και εποχιακές συμβάσεις.
Το ΠΑΜΕ εξάλλου, με αφορμή τις εφέσεις κατά εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις της Νέας Ιωνίας που έχουν δικαιωθεί για να γίνουν αορίστου χρόνου, κατήγγειλαν για αντεργατικές μεθοδεύσεις τη δημοτική αρχή και τον κ. Μαβίδη και ζήτησαν να ανακληθούν οι εφέσεις μετά την απόφαση του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου, που βασίστηκε σε συγκεκριμένη γνωμοδότηση που αφορά στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και απορρίπτει την διαδικασία εφέσεων.
“Θα πρέπει ο κ. Μαβίδης να ακολουθήσει το παράδειγμα του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου και να ανακαλέσει τις εφέσεις κατά εργαζομένων, επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, ενώ οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προανήγγειλαν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση δικαίωσης των εργαζομένων, για τους οποίους ήδη έχει υποβληθεί έφεση στον ΠΟΔΝΙ και τον ΑΟΔΝΙ, μετά την απόφαση του ΚΟΔΒ.
Το ΠΑΜΕ εξάλλου παρείχε για μία ακόμη φορά στήριξη στο χώρο των καθαριστριών των σχολικών συγκροτημάτων και στις διεκδικήσεις τους οικονομικές και θεσμικές, καταγγέλλοντας ότι η Πολιτεία τους κρατάει σε ομηρία, αφού παραμένουν σε δύο κατηγορίες, αορίστου χρόνου και συμβασιούχες.

Μαύρη εργασία και ΟΣΕ
Ο κ. Τάκης Τριανταφυλλάκος κατήγγειλε ότι από τα 140 ξενοδοχεία που λειτουργούν στη Σκιάθο μόνο 83 έχουν αποστείλει καταστάσεις εργαζομένων, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ το 64% των ξενοδοχοϋπαλλήλων εργάζεται χωρίς ασφάλιση.
Αποκάλυψε επίσης ότι εργαζόμενοι δέχονται απειλές για να μην καταγγείλουν τους εργοδότες και ότι μόλις προχθές απολύθηκαν τέσσερα άτομα στα οποία οφείλονται 20.000 ευρώ και ζήτησε από την Πολιτεία να γίνονται συχνότεροι έλεγχοι για τις παραβάσεις των επιχειρηματιών, επιρρίπτοντας πολιτικές ευθύνες στις κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. που διευκολύνουν, όπως υπογράμμισε, την ασύδοτη δράση των μεγαλοξενοδόχων.
Παράλληλα ο κ. Σιαφάκας, αναφερόμενος στα προβλήματα του ΟΣΕ, τόνισε ότι το ΠΑΜΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στον ΟΣΕ που αντιδρούν για τον πολυκερματισμό του Οργανισμού.
Κατήγγειλε ότι απαξιώνεται το εργοστάσιο του ΟΣΕ στο Βόλο μόνο και μόνο για να ευνοηθούν ιδιωτικές βιομηχανίες και ότι ο εξοπλισμός εκατομμυρίων είναι εγκαταλειμμένος.
Ο κ. Σιαφάκας πρότεινε να καλυφθούν οι κενές θέσεις που προβλέπονται στο οργανόγραμμα, ώστε ο ΟΣΕ να είναι σε θέσει να αναλάβει κατασκευαστικό έργο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου