ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρό το νερό στον Αλμυρό

καθαρό-το-νερό-στον-αλμυρό-851206

Το νερό από τη γεώτρηση στα Σφαγεία Αλμυρού δεν διοχετεύτηκε στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης την Τρίτη 17 Ιουλίου. Αυτό αναφέρει το πόρισμα της επιτροπής που ορίστηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβoυλίoυ της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού στην έκτακτη συνεδρίασή της στις 18 Ιουλίου 2007, με σκοπό να εξετάσει την προφορική καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Χρήστου Βούλγαρη σχετικά με τη λειτουργία της γεώτρησης των σφαγείων το βράδυ της 17ης Ιουλίου και τη διοχέτευση του νερού αυτής στο δίκτυο ύδρευσης.
Η επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Παπαϊωάννου Γεώργιο, αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ., Σιάνο Κων/νο, μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. και Στεργίου Δημήτριο, Τεχνικό Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. συνεδρίασε στις 20 Ιουλίου 2007 και εξέτασε τον κ. Σταύρο Mάγγα, ηλεκτρολόγο του Δήμου Αλμυρού και υπεύθυνο λειτουργίας των αντλιoστασίων, ο οποίος ανέφερε ότι την Τρίτη 17 Ιουλίου 2007 μετά από εντολή του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Eκίζoγλoυ, μαζί με τον κ. Αθανάσιο Καραδήμο, ηλεκτρολόγο της Δ.E.Y.A.AΛ, έθεσε σε λειτουργία τη γεώτρηση των σφαγείων για να ποτιστούν οι λεύκες και το πράσινο στην περιοχή της εμπoρoπανήγυρης και των νέων εργατικών κατοικιών, αφού προηγουμένως έκλεισε την δικλείδα ασφαλείας (βάνα) που διοχετεύει το νερό της συγκεκριμένης γεώτρησης στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Αλμυρού.
Επίσης εξέτασε τον κ. Αθανάσιο Kαραδήμο, ηλεκτρoλόγo της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού και υπεύθυνο λειτουργίας των αντλιοστασίων, ο οποίος ανέφερε και αυτός ότι την Τρίτη 17 Ιουλίου 2007 μετά από εντολή του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Εκίζογλου μαζί με τον κ. Σταύρο Μάγγα, έθεσαν σε λειτουργία τη γεώτρηση των σφαγείων για να ποτιστούν οι λεύκες και το πράσινο στην περιοχή της εμποροπανήγυρης και των νέων εργατικών κατοικιών, αφού προηγουμένως έκλεισαν την δικλείδα ασφαλείας (βάνα) που διοχετεύει το νερό της συγκεκριμένης γεώτρησης στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Αλμυρού και επί πλέον μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας πήγε μόνος του και έθεσε εκτός λειτουργίας την προαναφερόμενη γεώτρηση, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κύριο Μάγγα.
Τέλος από την επιτροπή εξετάστηκε ο κ. Ιωάννης Eκίζoγλoυ, αντιδήμαρχος Δήμου Αλμυρού και υπεύθυνος πρασίνoυ, ο οποίος ανέφερε ότι έδωσε εντολή στους ηλεκτρολόγους να ποτιστούν οι λεύκες στην περιοχή της εμποροπανήγυρης από την γεώτρηση των σφαγείων, γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη γεώτρηση με κατάλληλους χειρισμούς που γνωρίζουν μόνο οι ηλεκτρολόγοι, μπορεί να πoτίζει τα δέντρα, και το πράσινο της συγκεκριμένης περιοχής, χωρίς να διοχετεύει το νερό στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης.
Η ίδια επιτροπή πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο και διαπίστωσε ότι οι λεύκες και το πράσινο της περιοχής της εμποροπανήγυρης και των νέων εργατικών είχαν ποτιστεί την ημέρα της καταγγελίας, αλλά και ότι υπάρχει η δυνατότητα τεχνικά να λειτουργεί η γεώτρηση των σφαγείων για άρδευση, χωρίς το νερό αυτής να διοχετεύεται στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Αλμυρού.
Σύμφωνα με τις μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις των δειγμάτων νερού που πάρθηκαν την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007 από το δίκτυο ύδρευσης, τόσο της περιοχής των σφαγείων όσο και της ευρύτερης περιοχής, του Αλμυρού δείχνουν ότι το νερό του δικτύου ύδρευσης του Αλμυρού τηρεί τις προδιαγραφές της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 για την ποιότητα του πόσιμου νερού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου