ΤΟΠΙΚΑ

Οχι στα κλιματιστικά 11-3 το μεσημέρι

οχι-στα-κλιματιστικά-11-3-το-μεσημέρι-851206

Mε τον υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός και συζήτησαν για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου από την Κασπία και τη Μέση Ανατολή μέσω Ελλάδας στην Ιταλία.
Ο κ. Σιούφας δήλωσε ,μετά τη συνάντηση, ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ενόψει του ταξιδιού του στην Ιταλία όπου με τον ομόλογό του θα υπογράψουν τη διακρατική συμφωνία για την κατασκευή και λειτουργία του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου.
“Ολοκληρώνονται έτσι οι διμερείς συμφωνίες Ελλάδας-Ιταλίας και Ελλάδας-Τουρκίας για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Κασπία και τη Μέση Ανατολή, μέσω Ελλάδας στην Ιταλία και στις αγορές της Ευρώπης” τόνισε ο κ. Σιούφας και μίλησε για έργο στρατηγικής σημασίας που αναδεικνύει τη χώρα μας σε στρατηγικό κόμβο μεταφοράς ενέργειας από την Ανατολή στην Ευρώπη.
Ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε ακόμη τον πρωθυπουργό για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Ιταλό ομόλογό του για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
“Και οι δύο συμφωνίες αλλά κυρίως η πρώτη, αποδεικνύουν την επιθετική πολυμερή και εξωστρεφή ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας”, πρόσθεσε ο κ. Σιούφας.
Ερωτηθείς για τα προβλήματα διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος ο κ. Σιούφας τα απέδωσε στην κατάρρευση του ηλεκτρικού συστήματος στο Μαυροβούνιο, το Κόσοβο και τη FYROM, η οποία επηρέασε και τη χώρα μας.
Ωστόσο, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης οι αυτόματοι μηχανισμοί που διαθέτει η χώρα μας προστάτευσαν το σύστημα.
Ανακοίνωσε ότι οι τρεις μονάδες που τέθηκαν εκτός λειτουργίας, λειτουργούν και πάλι από χθες το βράδυ και κατέληξε, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν κατά τις ώρες αιχμής (11-3), ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, λέγοντας ζητήσαμε την ανοχή των πολιτών. Μόνο με τη συμμετοχή τους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ακραίες καιρικές συνθήκες στη χώρα μας που για δεκαετίες είχαν να εμφανιστούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου