ΤΟΠΙΚΑ

Αγιο είχε οδηγός αυτοκινήτου, το οποίο συγκρούστηκε με… αγριογούρουνο

αγιο-είχε-οδηγός-αυτοκινήτου-το-οποίο-871598

Τον χάρο με τα μάτια του είδε προχθές το βράδυ, οδηγός αυτοκινήτου, το οποίο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο που πετάχτηκε στον δρόμο του. Ο οδηγός μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερός καθώς πέραν των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν στο όχημά του δεν τραυματίστηκε.

Οπως περιγράφει ο ίδιος, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 προχθές το βράδυ, στο ύψος του Καντήραγα. «Το αγριογούρουνο διέσχισε την εθνική οδό με πολύ γρήγορα μεγάλα πηδήματα και πρόλαβε έτσι να περάσει απέναντι πριν συγκρουστεί με το διερχόμενο μικρό επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσα», περιγράφει ο οδηγός.

Ο ίδιος επικαλείται και περιστατικό που έφθασε στα αυτιά του και αφορά σε αγρότη, που σύμφωνα με τον ίδιο απειλήθηκε επίσης από αγριογούρουνο και για να γλιτώσει αναγκάστηκε να ανέβει πάνω σε δέντρο.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου, ένα 25χρονο παλικάρι έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε προσέκρουσε σε ημιθανές αγριογούρουνο, που βρισκόταν πάνω στο οδόστρωμα, στο ύψος των Μικροθηβών, αφού προηγουμένως είχε χτυπηθεί από άλλο αυτοκίνητο.

Τα τροχαία με αγριογούρουνα εξελίσσονται πλέον σε «μάστιγα». Πριν από το τραγικό περιστατικό με τον 25χρονο, νεαρό ζευγάρι παραλίγο να τραυματιστεί σοβαρά στο ύψος του Σωρού, στις Αλυκές, όταν ήρθε τετ α τετ με δύο μεγαλόσωμα αγριογούρουνα, τα οποία επιχείρησαν να διασχίσουν τον δρόμο, στην εθνική οδό Βόλου – Νέας Αγχιάλου.

Το ζευγάρι επέστρεψε από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο. Ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Η «μετωπική» με το ένα αγριογούρουνο, 200 μέτρα μετά το πρώην κέντρο διασκέδασης «ΜΙΡΤΑΛΙ», ήταν σφοδρή.

Η εφιαλτική έκρηξη του πληθυσμού των αγριογούρουνων έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται σαν «απρόσκλητοι» μουσαφίρηδες παντού.

Ο πολλαπλασιασμός τους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται και στην υπόλοιπη Ευρώπη και σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται «στην άναρχη εκμετάλλευση των ημιάγριων χοίρων, οι οποίοι εξημερώθηκαν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου