ΑΛΜΥΡΟΣ

Ζωή – κόλαση για 12χρονο – Πλήρης ανατροπή στη δίκη του γονέα με την καραμπίνα

ζωή-κόλαση-για-12χρονο-πλήρης-ανατρο-874213

Κόλαση έχει γίνει η ζωή ενός μαθητή 12,5 χρόνων που φοιτά στη Β’ Γυμνασίου στον Αλμυρό, καθώς επί δύο χρόνια δέχεται μπούλινγκ από ομάδα συμμαθητών του, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει ξεφύγει εκτός ορίων.

Το δράμα που βιώνει καθημερινά αυτό το παιδί και κατ’ επέκταση οι γονείς του, που βλέπουν το βλαστάρι τους- επειδή αντιμετωπίζει ελαφρά νοητική στέρηση- να πέφτει θύμα άσκησης σωματικής βίας, απειλών και λεκτικών επιθέσεων, αποκαλύφτηκε χθες στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, όπου δικαζόταν ζευγάρι από τον Αλμυρό.

Το ζευγάρι και ειδικότερα ο σύζυγος, καταγγέλθηκε από συμμαθητές του γιου τους, ότι τους απείλησε με καραμπίνα, όταν πήγαν έξω από το σπίτι του για να διαμαρτυρηθούν για τη συμπεριφορά του γιου του.

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ακούστηκαν πράγματα φριχτά. Το παιδί του ζευγαριού, που κάθισε στο εδώλιο, τα δύο τελευταία χρόνια κακοποιείται λεκτικά και σωματικά από τρεις συμμαθητές του. Το μπούλινγκ που δέχεται δύο χρόνια τώρα που φοιτεί στο Γυμνάσιο ήταν η αιτία για τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Πέμπτη και αποτελούν τελικά την κορυφή του παγόβουνου μίας υπόθεσης, που είναι γροθιά στο στομάχι.

Στο δικαστήριο αποκαλύφτηκε πως ο γιος του ζευγαριού που κάθισε στο εδώλιο, πριν από έναν χρόνο, υπέστη σωματική κακοποίηση από τους τρεις συμμαθητές του. Οι τρεις ανήλικοι φέρεται να του έδεσαν τα χέρια, να του χαράκωσαν τις παλάμες και στη συνέχεια να του έκαψαν τις πληγές με τσιγάρο!

Όλα αυτά μέσα σε ένα σχολείο, με τον έναν από τους ανήλικους δράστες να τιμωρείται με μία εξαήμερη αποβολή, όμως, δίχως παράλληλα να λαμβάνεται μέριμνα σε επίπεδο σχολείου ή οποιουδήποτε άλλου φορέα, αφενός για να προστατευθεί το παιδί που δέχθηκε συνεχίζει να δέχεται bulling και αφετέρου προκειμένου και τα άλλα παιδιά να πειστούν, να σταματήσουν να συμπεριφέρονται με τρόπο που δεν συνάδει σε μία ευνομούμενη πολιτεία.

Το δικαστήριο μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις έκρινε ομόφωνα αθώο το ζευγάρι που κάθισε στο εδώλιο, καθώς δεν αποδείχτηκε ούτε η εξύβριση, ούτε η παράνομη οπλοκατοχή. Μάλιστα στο δικαστήριο αναγνώστηκε και αναφορά του ΑΤ Αλμυρού, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος ουδέποτε είχε όπλο ή είχε εκδώσει άδεια οπλοκατοχής.

«Όλα αυτά ήταν στη φαντασία των μαθητών. Ήταν τα όσα επινόησαν για να συνεχίσουν να τρομοκρατούν τον συμμαθητή τους, εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημά του», επισήμανε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Νικόλαος Μακρής, συνήγορος υπεράσπισης του ζευγαριού. Μία επισήμανση που εκ της αποφάσεως φαίνεται ότι συμμερίστηκαν και οι δικαστές.

Όσοι πάντως παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία έμειναν εμβρόντητοι, με τα όσα ακούστηκαν ότι διαδραματίζονται σε ένα σχολείο μεταξύ μαθητών, δίχως να έχει «ανοίξει μύτη».

«Προστατεύστε το παιδί μου»

Τα όσα ξεδιπλώθηκαν μέσα από τις χθεσινές καταθέσεις ήταν πράγματι συγκλονιστικά.

Ο 12,5 χρόνων γιος του ζευγαριού με τον έναν από τους τρεις ανήλικους που τον κακοποιούν πηγαίνουν στην ίδια τάξη, στη Β΄ Γυμνασίου, (αν και μεγαλύτερος εκείνος, αλλά έχει χάσει χρονιά), ενώ οι άλλοι δύο φοιτούν στην Γ’ Γυμνασίου. Οι τρεις φέρεται να εκμεταλλεύονται το νοητικό πρόβλημα που έχει και τον χρησιμοποιούν «ως μπροστινό», για να κάνουν διάφορες αταξίες, οι οποίες την περασμένη εβδομάδα πήραν άλλη διάσταση, καθώς εκλάπη ένα μηχανάκι στον Αλμυρό και υποδείχτηκαν εκείνοι ως οι δράστες.

Η μητέρα του 12χρονου απολογούμενη για το συμβάν της Πέμπτης ξέσπασε σε λυγμούς και απευθυνόμενη στο δικαστήριο είπε: «Προστατεύστε το παιδί μου. Περνάει ζωή μαρτύριο εξαιτίας συγκεκριμένων συμμαθητών του». Η μητέρα κατονόμασε τα παιδιά μέσα στο δικαστήριο, ένα εκ των οποίων είναι παιδί του ζευγαριού που έκανε σε βάρος τους την καταγγελία την περασμένη Πέμπτη.

Η ίδια αρνήθηκε ότι απείλησε τους ανήλικους και ότι ο σύζυγός της έβγαλε καραμπίνα στα παιδιά. «Τους προειδοποίησα να μην ξαναενοχλήσουν το παιδί μου. Τον περιπαίζουν, τον χρησιμοποιούν ως « μπροστινό» γιατί είναι λίγο αγαθός και κάνουν παραβατικά πράγματα», συνέχισε η ίδια.

Περιγράφοντας το περιστατικό είπε ότι το παιδί της μόλις σχόλασε από το σχολείο πήγε τρέχοντας στο σπίτι. Κλαίγοντας της είπε ότι οι τρεις συμμαθητές του τον έπιασαν από τον λαιμό και τον απειλούσαν ότι θα του κάνουν κακό. «Ήρθε πανικόβλητος. Ετρεμε και έκλαιγε. Δεν άντεξα βγήκα στον δρόμο και μόλις τους είδα να περνάνε, διότι έψαχναν το παιδί μου, τους προειδοποίησα να μην τον ξαναενοχλήσουν. Δεν έβρισα τα παιδιά, ούτε τα απείλησα», υποστήριξε η μητέρα.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η κατάθεση του συζύγου της, ο οποίος κατηγορούνταν ότι έβγαλε καραμπίνα στα παιδιά. Και εκείνος αναφέρθηκε στην «κόλαση» που βιώνει το παιδί τους και κάλεσε τους γονείς του ενός ανήλικου, που ήταν παρόντες στο δικαστήριο, να συνετίσουν τον γιο τους.

Στο δικαστήριο μάρτυρας υπεράσπισης του ζευγαριού κατέθεσε ένας επαγγελματίας, που διατηρεί επιχείρηση κοντά στο σπίτι τους.

Οι γονείς που κατήγγειλαν το συμβάν

Νωρίτερα, στο δικαστήριο είχαν καταθέσει οι γονείς του ενός από τους ανήλικους που κατήγγειλαν ότι απειλήθηκαν με καραμπίνα. Στις απανωτές ερωτήσεις που τους τέθηκαν από το δικαστήριο, αλλά και τον συνήγορο υπεράσπισης του ζευγαριού που ήταν κατηγορούμενο, έπεσαν σε αντιφάσεις. Ενώ στην αρχική τους κατάθεση είχαν πει ότι τα παιδιά που απειλήθηκαν ήταν τέσσερα, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποκαλύφτηκε ότι ήταν τρία. Παραδέχθηκαν ότι το παιδί τους είναι ζωηρό, επιβεβαίωσαν ότι πήρε 6ήμερη αποβολή μετά το επεισόδιο με τον 12χρονο, αλλά όταν ρωτήθηκαν για αυτό το συμβάν να πούνε περισσότερα, απάντησαν ότι δεν θυμούνται λεπτομέρειες και ότι «δεν δικάζεται σήμερα αυτό το γεγονός».

Το δικαστήριο έκρινε αθώο το ζευγάρι, το οποίο αποχώρησε από το δικαστήριο ανακουφισμένο για την απόφαση, αλλά με μεγάλη ανησυχία για την έκβαση που θα έχει η κοινή μαθητική συμβίωση του παιδιού τους με τους συγκεκριμένους ανήλικους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου