ΤΟΠΙΚΑ

Μπαράζ συνταξιοδοτήσεων στο Νοσοκομείο

μπαράζ-συνταξιοδοτήσεων-στο-νοσοκομ-287859

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ!

Σε κατάσταση «αποσύνθεσης» βρίσκεται το Νοσοκομείο Βόλου με πληθώρα γιατρών να αιτούνται σύνταξης. Μάλιστα από το Πάσχα μέχρι και σήμερα πάνω από δέκα γιατροί εκδήλωσαν την επιθυμία τους να αποχωρήσουν, ενώ δεκάδες άλλοι σκέφτονται να συνταξιοδοτηθούν μέχρι το τέλος του έτους. Οι ελλείψεις στις Κλινικές και τα Τμήματα από το καλοκαίρι κι έπειτα θα είναι τεράστιες, ενώ ήδη προκαλεί «προβλήματα» η συνταξιοδότηση του μοναδικού πνευμονολόγου που υπηρετούσε στο Αχιλλοπούλειο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Αποχωρούν οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου ο ένας μετά τον άλλο ακόμη και εάν δεν συμπληρώνουν την 35ετία. Οι θέσεις χηρεύουν και η έλευση νέου δυναμικού φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου κ. Δημήτρης Βαλαγιάννης επεσήμανε πως σε λίγους μήνες το Νοσοκομείο κυριολεκτικά θα ερημώσει με τις αποχωρήσεις γιατρών.

«Από το Πάσχα μέχρι και σήμερα έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πάνω από δέκα γιατροί, ενώ ο αριθμός τους είναι πολλαπλάσιος από τις αρχές του έτους. Μέσα σε λίγους μήνες θα υπάρξουν Κλινικές που δεν θα έχουν γιατρούς. Παράδειγμα αποτελεί η Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική στην οποία υπηρετώ. Μέχρι πρότινος ήμασταν πέντε γιατροί και το καλοκαίρι θα μείνουμε δύο. Ακόμη και η θητεία του επικουρικού έληξε και δεν προβλέπεται να έρθει άλλος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλαγιάννης.

Οι Κλινικές που αυτή τη στιγμή έχουν ή σύντομα θα χάσουν γιατρούς λόγω της συνταξιοδότησή τους είναι η ΩΡΛ, η Παιδιατρική, το Τμήμα Αιμοδοσίας, ενώ από την υπηρεσία αποχώρησε και ο μοναδικός πνευμονολόγος.

Η αποχώρηση του πνευμονολόγου αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα για το Νοσοκομείο. Η θέση της διαβητολόγου που αποχώρησε από το Αχιλλοπούλειο πριν από σχεδόν τρία χρόνια δεν έχει αναπληρωθεί μέχρι σήμερα, αφήνοντας μετέωρους χιλιάδες διαβητικούς και περισσότερο παιδιά, ενώ πιθανώς το ίδιο να συμβεί και με τη θέση του πνευμονολόγου, ο οποίος μάλιστα «έτρεχε» και προγράμματα για την πρόληψη ασθενειών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης σχολίασε πως το Νοσοκομείο Βόλου θα αποψιλωθεί από γιατρούς και καμία κίνηση δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα για την έλευση νέων γιατρών που θα καλύψουν τα κενά.

Στο μεταξύ μετά από τις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου οι γιατροί θα προχωρήσουν σε εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στην Ένωσή τους, μετά και την αποχώρηση του προέδρου κ. Παναγιώτη Μοσχοτζόπουλου αλλά και την απώλεια του οφθαλμιάτρου Δημήτριου Γούσιου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου