ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς χρηματοδότηση το «Παναγιώτικο»

χωρίς-χρηματοδότηση-το-παναγιώτικο-851206

Αιχμές στους Δημάρχους του Πηλίου αλλά και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας άφησε χθες ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απ. Παπατόλιας, με αφορμή τη μη χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης του έργου σύνδεσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων και των οικισμών του ορεινού όγκου του Νοτίου Πηλίου με το φράγμα Παναγιώτικο.
Ο κ. Παπατόλιας χαρακτήρισε αρνητική την εξέλιξη αυτή, καταγγέλλοντας τους δημάρχους-μέλη του Συνδέσμου Ύδρευσης – Άρδευσης Νοτίου Πηλίου ότι ολιγώρησαν και δεν προχώρησαν εγκαίρως στην αλλαγή του καταστατικού, καθώς από τις 17 Μαρτίου του 2007, σε συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου στη Λάρισα, ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει να πληροφορηθεί πώς θα χρηματοδοτηθεί το έργο των δικτύων από το Δ’ ΚΠΣ.
Της κριτικής του Νομάρχη δεν ξέφυγε ούτε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Φ. Γκούπας, που είχε αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνει τροποποίηση στο καταστατικό έτσι ώστε ο Σύνδεσμος Ύδρευσης – Άρδευσης Νοτίου Πηλίου να μετατραπεί σε Διαδημοτική ΔEYA. Χωρίς ωστόσο, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Απ. Παπατόλιας, να υποδείξει με σαφήνεια τον τρόπο στους τοπικούς δημάρχους.
Οι δήμαρχοι ενημερώθηκαν, ενώ το θέμα ξανατέθηκε και πριν ενάμισι περίπου μήνα στη σύσκεψη που είχε γίνει στο Μούρεσι με αφορμή τα εγκαίνια του έργου ενοποίησης των παραλιών Αγίου Ιωάννη και Παπά Νερό.
“Τέτοια φαινόμενα- σύμφωνα με τον κ. Απ. Παπατόλια- δείχνουν τη παθογένεια που υπάρχει στην Α’ βάθμια τοπική Αυτοδιοίκηση και χτύπησε «καμπανάκι», υπογραμμίζοντας ότι το έργο κινδυνεύει, αν δεν αλλάξει το καταστατικό και δεν θα ενταχθεί στον κατάλογο έργων χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους και στη συνέχεια στο Δ’ ΚΠΣ.
Από την άλλη πλευρά, επικρατεί έντονος προβληματισμός στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής συνεδρίασης, θα επιδιωχτεί άμεσα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, προκειμένου να βρεθεί μια φόρμουλα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου