ΤΟΠΙΚΑ

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας διαθέτει στα μέλη του την «ψηφιακή υπογραφή»

το-επιμελητήριο-μαγνησίας-διαθέτει-σ-885282

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας ενημερώνει πως ξεκίνησε τη δωρεάν διάθεση της ψηφιακής υπογραφής στα μέλη του, δηλαδή του «ψηφιακού αποτυπώματος», που διασφαλίζει την αυθεντικότητα του αποστολέα και εξασφαλίζει την εγκυρότητα ενός ηλεκτρονικού εγγράφου.

Τα πλεονεκτήματα για όσους την αποκτήσουν είναι πολλά, όπως η νομική της ισχύ που είναι ισοδύναμη με την ιδιόχειρη υπογραφή (με μεγαλύτερη όμως ασφάλεια καθώς είναι αδύνατον να πλαστογραφηθεί, είναι μοναδική/διαφορετική για κάθε έγγραφο και μετά την ψηφιακή υπογραφή το περιεχόμενο του εγγράφου δεν τροποποιείται) η μείωση του κόστους, η εξοικονόμηση χρόνου ανταλλαγής εγγράφων, η κατάργηση της «φυσικής αρχειοθέτησης», η διασυνοριακή της ισχύ που ενισχύει σημαντικά την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, η δυνατότητα συμμετοχής σε ανοικτούς διαγωνισμούς του Ελληνικού Δημοσίου και πολλά άλλα.

Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου η επιχείρηση – μέλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να δικαιούται τη δημιουργία αίτησης έκδοσης προηγμένης ψηφιακής υπογραφής είναι να είναι εγγεγραμμένη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο Γ.Ε.ΜΗ και να είναι κεφαλαιουχική, δηλαδή η νομική της μορφή να είναι Ανώνυμη Εταιρία (Α.Ε.), Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.) και Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (ΙΚΕ).

Η ψηφιακή υπογραφή που παρέχεται από το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τα λοιπά Επιμελητήρια είναι Remote Signing (απομακρυσμένης διαχείρισης – άυλη) και η απόκτησή της γίνεται πανεύκολα με αίτηση μέσω του κεντρικού ιστοτόπου του Γ.Ε.ΜΗ. Μετά την ταυτοποίηση του χρήστη (ψηφιακά ή απομακρυσμένα), η ολοκλήρωση της έκδοσης είναι άμεση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου