Εγκατάσταση υβριδικών φίλτρων στην ΑΓΕΤ

Τελευταία ενημέρωση: 2007-07-25, 00:00:00
Η εγκατάσταση υβριδικών φίλτρων στην ΑΓΕΤ επανέρχεται ως επιβεβλημένη ανάγκη πλέον μετά το προχθεσινό ντουμάνι που έπνιξε το Βόλο.
Η ΝΑΜ αναμένεται να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση την τοπική βιομηχανία, αρχής γενομένης από την συνεδρίαση της Κοινωνικής Επιτροπής Ελέγχου που έχει συγκροτηθεί και στην οποία συμμετέχει η ΑΓΕΤ.
Η συνεδρίαση της επιτροπής αναμένεται εκτός απροόπτου μέχρι τέλους της εβδομάδας.
Ο αρμόδιος αντινομάρχης Ν. Ντίτορας χθες επισήμανε βέβαια ότι για το προχθεσινό συμβάν δεν ευθύνεται η βιομηχανία, αλλά η ΔΕΗ έσπευσε ωστόσο να επισημάνει ότι θα πρέπει άμεσα η ΑΓΕΤ να προχωρήσει στην εγκατάσταση υβριδικών φίλτρων.
Με τα υβριδικά φίλτρα- σύμφωνα με τον κ. Ν. Ντίτορα- θα μειωθεί η εκπομπή σκόνης και θα προλαμβάνονται τυχόν δυσμενείς περιπτώσεις στο περιβάλλον.
Για το προχθεσινό περιστατικό που έλαβε χώρα στην ΑΓΕΤ, εξαιτίας του οποίου ακόμη μία φορά διοχετεύθηκαν μεγάλες ποσότητες σκόνης στην ατμόσφαιρα, ευθύνεται η βύθιση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος στο δίκτυο της ΔΕΗ από την υπερκατανάλωση που είχε ως συνέπεια την πτώση των ηλεκτροστατικών φίλτρων.
Η εταιρία, όπως τόνισε και χθες ο κ. Ντίτορας, μπορεί να αναγνώρισε την αναγκαιότητα εγκατάστασης των υβριδικών φίλτρων αλλά η συχνότητα με την οποία επαναλαμβάνονται τα ατυχή περιστατικά υποδεικνύει ότι θα πρέπει να επισπευσθεί το χρονοδιάγραμμα τοποθέτησής τους.
Μάλιστα ο αρμόδιος αντινομάρχης αναμένεται άμεσα να θέσει το θέμα στην ΑΓΕΤ, ζητώντας να ξεκινήσει η εγκατάσταση των φίλτρων σταδιακά από το 2008 και να έχει ολοκληρωθεί σε βάθος μίας τριετίας.
Για φαινόμενα όπως το προχθεσινό ντουμάνι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν προβλέπεται από την Μ.Π.Ε. η λειτουργία ηλεκτρογεννητριών, παρόλο που υπήρχαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου για την ασφάλεια των εργαζομένων (φωτισμός, ασανσέρ), καθώς και κάποιων μηχανημάτων.
«Επομένως, όπως τόνισε και χθες ο κ. Ντίτορας, το μόνο που μπορούμε να διεκδικήσουμε είναι η γρήγορη εγκατάσταση των υβριδικών φίλτρων την οποία δεν επιβάλλει η νομοθεσία, ωστόσο αποτελεί άμεση κοινωνική υποχρέωση της ΑΓΈΤ».
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=