ΤΟΠΙΚΑ

Προειδοποίηση Λιμεναρχείου για την επιδείνωση του καιρού

προειδοποίηση-λιμεναρχείου-για-την-ε-886068

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ προειδοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, μετά και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα κάνουν την εμφάνισή τους από το Σάββατο το απόγευμα έως και νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας. Κατόπιν τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου. Οι χειμερινοί κολυμβητές συστήνεται όπως αποφεύγουν τη λήψη θαλασσίου λουτρού.

Ανάλογη προειδοποίηση έστειλε και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας συστήνοντας στους πολίτες να είναι προσεκτικοί κατά την εκδήλωση των φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

Καταιγίδες-Βροχές

– Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

– Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων αλλά και προληπτικά.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους αλλά και προληπτικά.

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αλλά και προληπτικά (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Θυελλώδεις άνεμοι

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει.

– Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.

– Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια)είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης

Προφυλαχθείτε αμέσως. Μην εγκαταλείψετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου