ΤΟΠΙΚΑ

Σφυρίζει καθημερινά… γιορτινά δρομολόγια

σφυρίζει-καθημερινά-γιορτινά-δρομο-886488

Κάθε απόγευμα, ένα καμπανάκι ακούγεται στους δρόμους της πόλης… Είναι το σήμα ότι περνά το γιορτινό τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ του Βόλου, που δρομολογήθηκε για την εορταστική περίοδο και ήδη αποτελεί ατραξιόν για μικρούς και μεγάλους, που απολαμβάνουν διαδρομές στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο κέντρο.

Πρόκειται για τρενάκι που μίσθωσε το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, προκειμένου να το δρομολογήσει στην πόλη, προσφέροντας μία επιπλέον γιορτινή βόλτα. «Το τρενάκι πρωτοεμφανίστηκε στους δρόμους της πόλης την περίοδο 2014- 2015, το 2015- 2016 και επέστρεψε ξανά φέτος στις γιορτές», αναφέρει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, Νίκος Ευαγγελινός.

Ξεκίνησε το πρώτο γιορτινό δρομολόγιο με επιβάτη τον ίδιο τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο και παιδιά δημοτικού σχολείου, την 1η Δεκεμβρίου και έκτοτε προσφέρει καθημερινά χριστουγεννιάτικες διαδρομές στο στολισμένο κέντρο της πόλης.

«Ηδη αποτελεί ατραξιόν για την πόλη», σημειώνει ο κ. Ευαγγελινός για την κίνηση που υπάρχει. Μικροί και μεγάλοι είναι οι επιβάτες του γιορτινού τρένου του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου που απολαμβάνουν τη διαδρομή με έναν διαφορετικό τρόπο, ακούγοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Η αφετηρία του γιορτινού τρένου είναι επί της Γρηγορίου Λαμπράκη απέναντι από το πάρκο του Αη Βασίλη, απ’ όπου ξεκινούν οι γιορτινές διαδρομές. Τα δρομολόγια ξεκινούν από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 5 το απόγευμα και επαναλαμβάνονται ανά 20λεπτο έως τις 9 το βράδυ. Τις Κυριακές και αργίες τα δρομολόγια ξεκινούν από τις 3μ.μ. και συνεχίζονται επίσης ανά 20λεπτο έως τις 9 το βράδυ.

Το τρένο ακολουθεί διαδρομή από την Αργοναυτών, δίπλα από τα μπλε κατάρτια των ιστιοφόρων, ανεβαίνει από Καρτάλη και διασχίζει την Ιάσονος, μέχρι το εντυπωσιακά φωτισμένο πάρκινγκ της Φιλελλήνων, πριν μπει κάτω από τον μπλε ουρανό της Δημητριάδος, περάσει μπροστά από το θεματικό πάρκο με τα «Κορυφαία Παραμύθια του κόσμου» και συνεχίσει κάτω από τον ιπτάμενο Αη Βασίλη, μέσω του κυκλικού κόμβου, μπροστά από το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο για να καταλήξει στο πάρκο του Αη Βασίλη.

Το εισιτήριο κοστίζει δύο ευρώ και προορίζεται κυρίως για την κάλυψη των εξόδων μίσθωσης του τρένου, το οποίο θα παραμείνει στη… γιορτινή γραμμή έως και τις 6 Ιανουαρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου