ΤΟΠΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικη Eορταγορά

χριστουγεννιάτικη-eορταγορά-888221

Με σπιτικά γλυκά και εορταστικά διακοσμητικά θα πραγματοποιηθεί και φέτος η Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά του Τοπικού Τμήματος Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού την ερχόμενη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ στο Σπίτι της Οδηγού, Ι. Καρτάλη 26, στο Βόλο.

Το Bazaar του Οδηγισμού, όπως είναι σε όλους γνωστό, αποτελεί θεσμό και παράδοση, καθώς πραγματοποιείται τα τελευταία 70 χρόνια στο Βόλο και η προετοιμασία όλων των ειδών γίνεται πάντα με μεράκι και αγάπη από τα μέλη του Τοπικού Οδηγισμού. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη του Οδηγισμού στην πόλη μας και η ενίσχυση του Παιδαγωγικού του έργου, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και έφηβοι να γνωρίσουν τον οδηγικό τρόπο ζωής και να γίνουν αυριανοί υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βιβλίο «Οδηγισμός – Τοπικό Τμήμα Βόλου 1938 – 2008: 70 χρόνια δράσης και προσφοράς», το πρώτο Bazaar του Τοπικού Τμήματος Βόλου έγινε το 1952 με πρωτοβουλία της Αρχηγού Έλλης Καραγιαννοπούλου και με την υποστήριξη της Τοπικής Εφόρου Νίκης Σαμαρά, που προσέφερε ιδέες και χειροτεχνίες. Η πρώτη Εορταγορά στεγάστηκε στη Λέσχη Δημοσίων Υπαλλήλων, πάνω από τον κινηματογράφο «Τιτάνια», στην παραλία του Βόλου και σημείωσε πράγματι μεγάλη επιτυχία.

Και η αρχή έδωσε τη συνέχεια, καθώς η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε και τα επόμενα χρόνια. Κι έτσι καθιερώθηκε, άλλοτε στο Τουριστικό Περίπτερο στην οδό Αργοναυτών, άλλοτε σε άλλες αίθουσες στην παραλία του Βόλου, μέχρι να χτιστεί το 1956 το «Σπίτι της Οδηγού», στην οδό Ιωάννου Καρτάλη 26, στο Βόλο, που φιλοξένησε τις επόμενες Χριστουγεννιάτικες Εορταγορές με την ίδια πάντα επιτυχία, ενώ αργότερα χώρος της Εορταγοράς έγιναν αίθουσες από τα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης.

Τα είδη που προσφέρονταν τότε και εξακολουθούν να προσφέρονται και σήμερα είναι σπιτικά παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, κουραμπιέδες και μελομακάρονα εξαιρετικής ποιότητας, φτιαγμένα με την ίδια συνταγή – παρακαταθήκη της Σούλας Σαλτίκη. Όλα με αξεπέραστη ζαχαροπλαστική τέχνη και εξαιρετική φροντίδα από τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και της Ομάδας Συνεργασίας και με διάθεση προσφοράς για την ενίσχυση του Οδηγισμού και των δράσεών του στο Βόλο. Και είναι αλήθεια ότι πάρα πολλοί φίλοι του Οδηγισμού περιμένουν κάθε χρόνο να αγοράσουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά τους και κομψά, πρωτότυπα και χρήσιμα χριστουγεννιάτικα στολίδια από την Εορταγορά των Οδηγών.

Και φέτος επιλέξαμε τον ανακαινισμένο δικό μας χώρο για το Μπαζάρ μας, τη φιλόξενη Εστία του Τοπικού Τμήματος Βόλου, όπου τα μέλη της Ομάδας Συνεργασίας και του Τοπικού Συμβουλίου εργάζονται πυρετωδώς από τέλη Νοεμβρίου για να είναι έτοιμα όλα για την Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά του Δεκεμβρίου. Αφιερώνοντας πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο συναντιούνται καθημερινά στο «Σπίτι της Οδηγού» που μετατρέπεται σε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και χειροτεχνημάτων, και με τον ίδιο ζήλο, την ίδια αγάπη και προθυμία ετοιμάζουν τα γλυκά και τις χειροποίητες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες.

Όλα αυτά μπορεί να τα απολαύσει κανείς σε λίγες μέρες, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ στο «Σπίτι της Οδηγού», Ι. Καρτάλη 26.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου