ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν οι κρίσεις διευθυντών

ξεκινούν-οι-κρίσεις-διευθυντών-888498

Σήμερα αναμένεται να βγει η προκήρυξη σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τις θέσεις των διευθυντών γυμνασίων και λυκείων στον νομό, πλην των πειραματικών και πρότυπων που διέπονται από διαφορετικό καθεστώς. Μετά από πέντε χρόνια, τα πρόσωπα των διευθυντών στα σχολεία αναμένεται να ανανεωθούν, ο χρόνος όμως ανάληψης καθηκόντων υπακούει σε δύο διαφορετικά σενάρια.

Χθες, το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του προς τους διευθυντές εκπαίδευσης της χώρας ζήτησε έως και σήμερα να βγουν οι προκηρύξεις για την επιλογή των σχολικών διευθυντών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι ενδιαφερόμενοι να διεκδικήσουν τη θέση θα πρέπει να υποβάλλουν από αύριο Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου έως και τις 28 του μήνα, τις αιτήσεις τους μαζί με τα δικαιολογητικά τους τα οποία μοριοδοτούνται.

Οι θέσεις διευθυντών σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είναι 75, θα βγουν όμως εκτός προκήρυξης οι θέσεις των πρότυπων και πειραματικών, για τα οποία θα ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία.

Πηγές υποστηρίζουν ότι το ενδιαφέρον για την πλήρωση των θέσεων θα είναι μεγάλο, καθώς εκτιμάται ότι διπλάσιος αριθμός καθηγητών θα διεκδικήσουν τις θέσεις και ότι σχεδόν ένας στους δύο, θα γίνει διευθυντής. Ενδιαφέρον δεν υπάρχει μόνο από νυν διευθυντές που θα διεκδικήσουν εκ νέου τις θέσεις, αλλά και από νεότερους που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε επίπεδο διοίκησης της εκπαίδευσης και διαθέτουν τίτλους σπουδών, από μεταπτυχιακά έως διδακτορικά.

Σημειώνεται ότι οι σημερινοί διευθυντές βρίσκονται στις θέσεις τους τα τελευταία πέντε χρόνια, ήδη από το 2017, οπότε και ανέλαβαν καθήκοντα. Η θητεία τους έληξε στις 31 Ιουλίου 2020 και έκτοτε υπάρχουν διαρκείς παρατάσεις.

Μόλις ολοκληρωθεί η επιλογή των διευθυντών, θα γίνουν οι τοποθετήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν δύο σενάρια για τον χρόνο ανάληψης καθηκόντων των διευθυντών. Το πρώτο μιλά για άμεσες τοποθετήσεις που θα γίνουν με τη λήξη του σχολικού τετραμήνου, σε κομβικό σημείο δηλαδή για να μην δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα. Αυτό σημαίνει ότι θα αναλάβουν καθήκοντα εντός του Ιανουαρίου.

Το δεύτερο μιλά για ανάληψη των καθηκόντων αρχές καλοκαιριού ή αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην δημιουργηθούν δυσλειτουργίες κυρίως σε ειδικότητες καθηγητών στις σχολικές μονάδες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου