ΤΟΠΙΚΑ

«Οκτάρες» για ΓΣΑ και Πύρασο, την έκπληξη ο Αστέρας

οκτάρες-για-γσα-και-πύρασο-την-έκπλη-888705

Με … οκτάρες πέρασαν στη β’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ σήμερα ο Γ.Σ. Αλμυρού και ο Πύρασος, που αντιμετώπισαν Δήμητρα και Διαγόρα αντίστοιχα, ενώ την πρόκριση πήραν επίσης οι Α.Ε. 2002 (1-0 την Ενωση Λεχωνίων Νηλέα), Ρήγας Φεραίος (1-3 τον Ατρόμητο Νέας Ιωνίας) και Αστέρας Ριζομύλου (3-1 στα πέναλτι τον Αίαντα μετά το 1-1 του 90λεπτου και της παράτασης).

Στο Στάδιο «Αθ. Ραγάζος» ο τυπικά γηπεδούχος Γ.Σ. Αλμυρού σταμάτησε να σκοράρει στο 60’ επί της Δήμητρας, αλλά μέχρι τότε είχε σημειώσει οκτώ γκολ κι έτσι πήρε μία πανεύκολη πρόκριση για τη β’ φάση με σκορ 0-8 (2’ Μιχόπουλος, 7’ Γκαμπάς, 28’ Κλουκουτάρας, 30’, 38’, 50’ Μπασαγιάννης, 57’, 60’ Κυρίτσης).

Από την αναμέτρηση σίγουρα σχολιάστηκε η επανεμφάνιση του διαιτητή Κυριάκου Δημητριάδη, που για λόγους υγείας είχε μία περίοδο αποχής, όπως σχολιάστηκε ότι τερματοφύλακας για τους ηττημένους, που είχαν έντεκα διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, έπαιξε ο δεξιός μπακ Ρούσσας.

Το γεγονός ότι ο Γ.Σ. Αλμυρού είχε πολύ εύκολο έργο έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Ρέππο να χρησιμοποιήσει πολλούς πιτσιρικάδες, όπως τους Γώγο, Μαυρογένη, Μπασαγιάννη (σ.σ. έκανε και χατ-τρικ) ως βασικούς, και τους Κυρίτση, Τσιάτσιο, Γκρίνια ως αλλαγές.

Ένα από τα μεγαλύτερα σκορ της ιστορίας του σημείωσε ο Πύρασος, νικώντας 8-0 στο Στεφανοβίκειο τον Διαγόρα. Στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκαν τέσσερα γκολ από τους Κατσιγιάννη, Γκαραβέλα, Φουρκιώτη, Μπουμπούκη και στην επανάληψη βρήκαν δίχτυα οι Ροτζέριο, Μπουμπούκης (για 2η φορά), Κουτσούκης, Καραγιώργος.

Ο Ρήγας Φεραίος, χρησιμοποιώντας πολλούς πιτσιρικάδες, δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Ατρόμητου Νέας Ιωνίας της Γ’ ΕΠΣΘ, αφού πέτυχε δύο γκολ στο τέλος, φτάνοντας στο τελικό 1-3 στο ματς του Αθλητικού Κέντρου «Όλγα Βασδέκη». Ο Μπαλαμώτης στο 19’ άνοιξε το σκορ για τους Βελεστινιώτες, οι οποίοι ισοφαρίστηκαν στο 81’ από τον Παπαδόπουλο. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στο 90’ με εύστοχο πέναλτι του Σιόβα να πάρουν το προβάδισμα και στις καθυστερήσεις ο Τσιτσικλής έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Η Α.Ε. 2002 στα Καλά Νερά κατάφερε να προκριθεί με το υπέρ της 1-0 επί της Ενωσης Λεχωνίων Νηλέας, με το νικητήριο γκολ να επιτυγχάνεται από τον Κόρδα με πλασέ μέσα από την περιοχή στο 72’.

Τέλος, την έκπληξη έκανε ο Αστέρας Ριζομύλου, που στα πέναλτι πήρε το εισιτήριο για τους «16», πετώντας εκτός συνέχεια το φαβορί Αίαντα Σούρπης, που αγωνίζεται μία κατηγορία παραπάνω. Ο Γουτούλης μόλις στο 5’ έκανε το 1-0 και ισοφάρισε στο 30’ ο Στεφανής για τους φιλοξενούμενους, χωρίς να αλλάξει κάτι στην υπόλοιπη κανονική διάρκεια και στην παράταση.

Ετσι οδηγηθήκαμε στα πέναλτι, εκεί που για τον Αστέρα ευστόχησαν οι Κώστας, Γουτούλης, Κουτσαρνάκης, ενώ στη δεύτερη εκτέλεση δεν είχε καταφέρει να σκοράρει ο Σεφερκόλλι. Από την άλλη για τον Αίαντα άστοχοι ήταν οι Δημητρίου, Πιτσάβας και Μπιρμπίλης, καθώς νικήθηκαν από τον ήρωα των γηπεδούχων, τον γκολκίπερ Χρήστο Ξανθά, και μόνος εύστοχος ήταν ο Κουτσουράκης.

Τα ζευγάρια στους «16»

Α.ΠΟ.Β.-Σκιάθος

Ανθ. Γαζής-Ολυμπιακός Β.

Τοξότης-Θησέας

Μαγνησιακός-Αγχίαλος

Μικροθήβες-Πύρασος

Ρήγας Φεραίος-Αγία Αννα

Γ.Σ. Αλμυρού-Ακρόπολη

Αστέρας Ριζ.-Α.Ε. 2002.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου