ΤΟΠΙΚΑ

Μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων Μαγνησίας στην Πανθεσσαλική συγκέντρωση

μαζική-συμμετοχή-των-συνταξιούχων-μα-888953

Μαζική ήταν η κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων της Θεσσαλίας στην Πανθεσσαλική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Το παρών έδωσαν και συνταξιούχοι από τη Μαγνησία, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Κώστας Γερογιάννης.

«Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, χαιρετίζουν τους συνταξιούχους της περιοχής μας που αψηφώντας τον άσχημο καιρό πήρανε μέρος στην σημερινή Πανθεσσαλική συγκέντρωση των συνταξιούχων στη Λάρισα.

Η συνεχής βροχή που έπεφτε στη Λάρισα δεν μπόρεσε να εμποδίσει εκατοντάδες συνταξιούχους από όλη τη Θεσσαλία να διαδηλώσουν διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και αξιοπρεπείς υπηρεσίες Υγείας βάση των πραγματικών αναγκών του λαού.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Δημοτικό Ωδείο όπου έγιναν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των Συνταξιουχικών Σωματείων από κάθε νομό της Θεσσαλίας.

Εκ μέρους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησία τον χαιρετισμό απεύθυνε ο Κώστας Γερογιάννης – Γ. Γραμματέας Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ).

Τις κεντρικές ομιλίες έκαναν ο Θεοφάνης Λάφης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, που τόνισαν μεταξύ άλλων ότι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι θα δώσει αυξήσεις είναι προκλητικοί, όταν «ο πληθωρισμός τρέχει με 12- 13%, εξαιρούνται οι επικουρικές συντάξεις, θα δοθούν μόνο σε συνταξιούχους που δεν έχουν προσωπική διαφορά, ενώ αυτοί που έχουν προσωπική διαφορά, όχι μόνο δεν θα πάρουν αύξηση, αντίθετα με δεδομένη την αύξηση του πληθωρισμού θα δουν μεγάλες μειώσεις».

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία στους δρόμους της Λάρισας.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

Άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων των συνταξιούχων. Ενσωμάτωση της «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξιμες αποδοχές. Να δοθεί αύξηση -μετά από 13 χρόνια- σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Αύξηση της εθνικής σύνταξης στα 650 ευρώ, από 360 και 384 ευρώ που είναι σήμερα. Άμεση καταβολή αναδρομικών, επικουρικών και δώρων του 11μηνου για το 2015 σε όλους τους συνταξιούχους. Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ, να εκκαθαριστεί και να αποδοθεί στους δικαιούχους το συνολικό ποσό των συντάξεών τους – κύριας, παράλληλης, διαδοχικής, εφάπαξ, επικουρικής» αναφέρεται σε ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων της Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου