ΤΟΠΙΚΑ

Βγάζουν τρακτέρ στην εθνική οδό

βγάζουν-τρακτέρ-στην-εθνική-οδό-888962

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν καλύτερες και ευνοϊκότερες εργασιακές συνθήκες είναι οι αγρότες της Καρδίτσας, οι οποίοι αύριο Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου ετοιμάζονται να βγουν με τα τρακτέρ στους δρόμους. Είναι οι πρώτοι που βγαίνουν ξανά στους δρόμους, προετοιμάζοντας ουσιαστικά το έδαφος… για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλία. Η κινητοποίησή τους χαρακτηρίζεται «προπομπός» νέου γύρου αγωνιστικών συγκεντρώσεων και στους υπόλοιπους νομούς, καθώς τα προβλήματα είναι κοινά και σφίγγουν τη «θηλιά», όπως αναφέρουν.

Πλήθος αγροτών και εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων του Ν. Καρδίτσας παραβρέθηκε στη σύσκεψη, που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία των Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και πήρε την απόφαση να στηθεί μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο Ε65.

Η μαζική συμμετοχή αγροτών από τουλάχιστον 30 χωριά του νομού, ανέδειξε, για ακόμη μία φορά, το τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, αλλά ταυτόχρονα και την αποφασιστικότητά τους, ώστε με οργανωμένη συλλογική προσπάθεια, μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις να εξασφαλίσουν λύσεις και κατακτήσεις από την κυβέρνηση που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν τις οικογένειές τους και να συνεχίσουν την καλλιεργητική δραστηριότητα.

Στα άμεσα αιτήματά τους βρίσκονται οι διεκδικήσεις για μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο και μείωση της τιμής του ρεύματος με πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Ακόμη, ζητούν κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Ο αγροτικός κλάδος διεκδικεί, ακόμη, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τα προϊόντα που υπάρχει πρόβλημα στη διάθεσή τους και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου