ΤΟΠΙΚΑ

Σε σημείο μηδέν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

σε-σημείο-μηδέν-το-πανεπιστήμιο-θεσσα-889243

Σε σημείο μηδέν βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές, από τις οποίες αναδείχθηκαν τα έξι εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης με βάση τον νέο Νόμο.

Εως και σήμερα, οι έξι εκλεγέντες δεν έχουν καταφέρει, παρά τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις να εκλέξουν τα πέντε εξωτερικά μέλη με τα οποία θα συνδιοικήσουν, αφού οι ψηφοφορίες βγαίνουν ισόπαλες, τρία- τρία, με αποτέλεσμα κανείς από τους 17 υποψηφίους να μην μπορεί να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των τεσσάρων έκτων που απαιτείται για να εκλεγεί στο Συμβούλιο.

Στο Συμβούλιο έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες, η μία με επικεφαλής τον πλειοψηφών Χαράλαμπο Μπιλλίνη, την Ελένη Ανδρέου και τον Νίκο Δαναλάτο και η δεύτερη με τους κ.κ. Ι. Θεοδωράκη, Ευρυπίδη Μυστακίδη και Παντελεήμονα Μπάγκο. Η δεύτερη ομάδα προσέγγισε τον κ. Δαναλάτο, προτείνοντάς του να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του πρύτανη, απέναντι στον κ. Μπιλλίνη, επιχειρώντας να αλλάξει τις ισορροπίες μεταξύ των έξι εσωτερικών μελών και να αρθεί το αδιέξοδο στην εκλογή των πέντε εξωτερικών μελών.

Ο κ. Δαναλάτος, που εμφανίστηκε διαθέσιμος και μάλιστα έκανε γνωστή την πρόταση που αποδέχθηκε υπό όρους, στην ακαδημαϊκή κοινότητα, μέχρι και σήμερα δεν φαίνεται να στηρίζει τα τρία μέλη που τον πρότειναν για τη θέση.

Η τελευταία συνεδρίαση των έξι ήταν την περασμένη Δευτέρα, οπότε και συνεδρίαζαν για πέντε ώρες χωρίς να μπορούν να ψηφίσουν. Ένα εκ των μελών απουσίαζε στο εξωτερικό και η σύνδεση μέσω τηλεδιάσκεψης δεν ήταν δυνατή. Επιχειρήθηκε να γίνει ψηφοφορία με τα παρόντα μέλη, ωστόσο, ο κ. Μπιλλίνης φαίνεται να φρέναρε τη διαδικασία. Με επιστολή του τόσο προς τα μέλη ΔΕΠ όσο και προς το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων του ότι επιχειρούν να τον παρακάμψουν, μολονότι είναι πλειοψηφών και ότι προσπάθησαν να συνεδριάσουν κατά παράβαση του Νόμου.

Εκτοτε, η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκεται σε σημείο μηδέν, με την κρίση να εντείνεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη ΔΕΠ ετοιμάζονται να κάνουν παρέμβαση με ανακοίνωσή τους για την άρση του αδιεξόδου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει να εκλεγούν τα πέντε εξωτερικά μέλη για να κινηθεί στη συνέχεια η διαδικασία εκλογής νέου πρύτανη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου