ΤΟΠΙΚΑ

Στο εδώλιο ο 34χρονος που χτύπησε σκύλο με βαλλίστρα

στο-εδώλιο-ο-34χρονος-που-χτύπησε-σκύλο-889498

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει αύριο ένας 34χρονος Βολιώτης, ο οποίος κατηγορείται ότι στις 16 Νοεμβρίου 2020 τραυμάτισε σοβαρά με τόξο και βαλλίστρα σκύλο.

Η υπόθεση ορίστηκε να εκδικαστεί αύριο στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Τρικάλων. Ο 34χρονος κατηγορείται για απόπειρα θανάτωσης και βασανισμό ζώου συντροφιάς, οπλοφορία και οπλοχρησία. Η δίκη έχει αναβληθεί ήδη μια φορά και είναι η πρώτη δικογραφία που σχηματίστηκε για κακοποίηση ζώου σε βαθμό κακουργήματος μετά την ισχύ του νόμου 4745/2020. Τον δράστη κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας της οικίας που βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού της οδού Βλαχάβα, στον Βόλο.

Η αστυνομία, μετά τα στοιχεία που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες του σκύλου, προχώρησε στη σύλληψη του δράστη για το κακούργημα της κακοποίησης του ζώου και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, καθώς χρησιμοποίησε το τόξο για να βασανίσει τον σκύλο των γειτόνων του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου είχαν οδηγηθεί στα ίχνη του με βάση τις καταθέσεις ιδιοκτητών του σκύλου, που παρέδωσαν υλικό από κάμερα ασφαλείας, η οποία ήταν τοποθετημένη στην αυλή του σπιτιού.

Οι αστυνομικοί είχαν πραγματοποιήσει νομότυπη έρευνα στο σπίτι του για την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του σκύλου. Εκεί εντόπισαν τη βαλλίστρα, μια μαύρη με χρυσή λεπτομέρεια, που χρησιμοποίησε και την κατάσχεσαν.

Το βέλος, που εκτόξευσε ο κατηγορούμενος, φορώντας μάλιστα μία στολή που παρέπεμπε σε εκείνες που φοράνε οι γιατροί στις κλινικές covid, τραυμάτισε το ζωντανό στην κοιλιά. Είχε εισχωρήσει 20 εκατοστά στο κορμάκι του. Για να επανέλθει το ζώο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και μέχρι να αναρρώσει χρειάστηκε χρόνος.

Μετά τη σύλληψή του είχε δηλώσει ότι το σκυλί ήταν «μηχανή γαβγίσματος», που δεν σταματούσε και τον ενοχλεί, διότι εκείνη την περίοδο διάβαζε εντατικά για να πάρει το πτυχίο του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου