ΤΟΠΙΚΑ

«Κολασμένη» νύχτα στο Αλιβέρι

κολασμένη-νύχτα-στο-αλιβέρι-889508

Ο πυροβολισμός του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης έχει προκαλέσει την οργή των Ρομά που έχουν ξεσηκωθεί, με τη συνοικία του Αλιβερίου να θυμίζει «καζάνι» που βράζει.

Το κύμα αγανάκτησης έχει απλωθεί μέχρι το τελευταίο σπίτι της συνοικίας, στη Νέα Ιωνία. Προχθές λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο οικισμός πήρε φωτιά… Δεκάδες ρομά είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο της συνοικίας, καίγοντας κάδους και στρώματα, φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών.

Ακολούθησε πετροπόλεμος, με τους ρομά να εκτοξεύουν πέτρες στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη.

Στο σημείο παρατάχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ματ, ζητώντας από τους εξαγριωμένους ρομά να αποχωρήσουν, δίχως να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Οι ρομά δεν αποχωρούσαν. Ήταν έξαλλοι με τα όσα έχουν συμβεί και έχουν θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ενός 16χρονου ομοεθνή τους, που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

«Μπορούσαν να τον σταματήσουν. Να ρίξουν στα λάστιχα του αυτοκινήτου για να το ακινητοποιήσουν. Όχι να πυροβολούν στο κεφάλι. Αυτό είναι απαράδεκτο. Πρόκειται για αυθαιρεσία που δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη. Δεν είναι το πρώτο συμβάν. Δυστυχώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί παρόμοια περιστατικά και δικαίως δημιουργείται η αίσθηση ότι οι ρομά στοχοποιούνται», σχολίασε σχετικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Παναγιώτης Χαρίτος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ελλήνων Ρομά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου