ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ.

επίθεση-στα-γραφεία-της-ν-δ-889594

Επίθεση στην πολυκατοικία, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Ν.Δ. στον Βόλο, χθες το βράδυ από διαδηλωτές, που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο των 14 ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και με φόντο το νέο περιστατικό με 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Κουκουλοφόροι έσπασαν με ρόπαλα την τζαμαρία της κεντρικής εισόδου της πολυκατοικίας, αλλά και διπλανού καταστήματος, προκαλώντας ζημιές ακόμη και σε ποδήλατα που βρίσκονταν στο εσωτερικό, άναψαν καπνογόνα, μπήκαν μέσα και πέταξαν μπογιές στο ασανσέρ.

Η συγκέντρωση και πορεία ξεκίνησε από το πανεπιστημιακό κτίριο Παπαστράτος, με το κλίμα να μυρίζει… μπαρούτι. Κουκουλοφόροι άναψαν καπνογόνα και ανάρτησαν γιγαντοπανό. «Να μη μείνει αναπάντητη καμία κρατική δολοφονία. Καταστροφή σε ό,τι μας καταστρέφει», έγραφε το πανό.

Η πορεία κινήθηκε μέσω της Δημητριάδος προς την Κ. Καρτάλη, όπου στη συμβολή της με Γαλλίας, έκανε στάση κάτω από το σπίτι του Βασίλη Μάγγου. Συνέχισε από τη Ρήγα Φεραίου και κατηφόρισε την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, σταματώντας μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, όπου νεαροί πέταξαν ξύλα μέσα στο προαύλιο, φέιγ βολάν και ανάρτησαν πανό στα κάγκελα.

Στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Ν.Δ. έγιναν βανδαλισμοί, ενώ λίγο αργότερα κουκουλοφόροι έσπασαν κάμερα ασφαλείας από κατάστημα παιχνιδιών στην Ιάσονος και έγραψαν συνθήματα σε τοίχους.

Η πορεία κατέληξε στο σημείο αφετηρίας στο «Παπαστράτος», όπου για αρκετή ώρα είχαν σταματήσει στη μέση του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεξαχθεί η κυκλοφορία. Λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν πίσω από την «ουρά» της πορείας και μόνο ασθενοφόρο με σειρήνες κατάφερε να διασχίσει το σημείο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας δεν εμφανίστηκαν δυνάμεις των ματ και το κλίμα δεν δυναμιτίστηκε, ενώ μόνο η Τροχαία φρόντιζε για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Μολονότι χθες αργία, λόγω της εορτής του Πολιούχου του Βόλου, τα μαγαζιά ήταν κλειστά, αρκετοί καταστηματάρχες βρέθηκαν στο κέντρο για να περιφρουρήσουν τις περιουσίες τους σε περίπτωση που κρινόταν αναγκαίο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου