ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα η ετυμηγορία για τη δολοφονία τραπεζικού

σήμερα-η-ετυμηγορία-για-τη-δολοφονία-τ-889793

Πέφτει σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας η αυλαία εκδίκασης της υπόθεσης ληστείας μετά φόνου, που σημειώθηκε στις 12 Απριλίου 2016 στον Βόλο, με θύμα τον 91χρονο πρώην τραπεζικό υπάλληλο Αντώνη Ιωάννου.

Στο εδώλιο θα καθίσουν τρεις Ρομά 63, 57 και 39 ετών, καθώς επίσης δύο Βολιώτες, ένας ιδιωτικός υπάλληλος και ένας 41χρονος υπαξιωματικός της Αεροπορίας, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα.

Η δίκη ξεκίνησε τον Νοέμβριο και συνεχίζεται σήμερα με την απολογία των κατηγορουμένων, την πρόταση του Εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των δικηγόρων. Εκτός απροόπτου θα εκδοθεί η απόφαση σε δεύτερο βαθμό.

Το κατηγορητήριο

Οι δύο από τους τρεις Ρομά και ο αξιωματικός κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας και θανατηφόρο σκοπούμενη βλάβη, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούνται για συνέργεια στην απόπειρα ληστείας, μετά τη μεταβολή της αρχικής κατηγορίας που αφορούσε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σε βάρος τους είχαν επιβληθεί ποινές, ωστόσο, ασκήθηκαν εφέσεις και η υπόθεση συζητείται σε δεύτερο βαθμό στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας. Η πλειονότητα των καταδικασθέντων έχει αποφυλακιστεί, αξιοποιώντας «ευεργεσίες» του ποινικού κώδικα.

Ειδικότερα, ο στρατιωτικός από τον Βόλο βρίσκεται έξω με αναστολή και έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του, ενώ ο ιδιωτικός υπάλληλος αποφυλακίστηκε, καθώς εξέτισε το σύνολο της ποινής.

Από τους τρεις ρομά, οι δύο που είχαν τον ρόλο «τσιλιαδόρου», επίσης βρίσκονται εκτός φυλακής με αναστολή, έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής τους, ενώ μέσα στη φυλακή παραμένει ο τρίτος ρομά στον οποίο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Τραγικός ο θάνατος του πρώην τραπεζικού υπαλλήλου

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τον Βόλο και το πανελλήνιο. Ηταν στις 12 Απριλίου 2016 στην οδό 28ης Οκτωβρίου 297 στο πάρκο Μεφσούτ, όταν οι δράστες εισέβαλλαν στο σπίτι του 91χρονου πρώην τραπεζικού υπαλλήλου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο.

Η δολοφονία αποκαλύφτηκε όταν γειτόνισσα του άκουσε βογκητά. Κατάλαβε ότι προέρχονταν από τη μονοκατοικία του ηλικιωμένου. Εντρομη άρχισε να ρωτάει αν χρειάζεται βοήθεια, όμως, ο άτυχος ηλικιωμένος δεν αποκρινόταν. Πιθανολογείται ότι εκείνη την ώρα εξέπνευσε.

Η γυναίκα κάλεσε το ΕΚΑΒ, ενώ οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία. Αντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετέβησαν στη μονοκατοικία του άτυχου άνδρα, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο. Ο συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος διέμενε μόνος του.

Οι τρεις Ρομά φέρονται να είχαν προσπαθήσει να κλέψουν τον άτυχο 91χρονο και μερικές μέρες πριν τη ληστεία, όμως, δεν τα κατάφεραν. Ο μοναχικός ηλικιωμένος είχε ασφαλίσει καλά το σπίτι με κάγκελα και περίφραξη επειδή φοβόταν για τη ζωή του. Επέστρεψαν στο σπίτι – στόχο, καθώς γνώριζαν ότι ο πρώην συνταξιούχος είχε χρήματα μαζί, αυτή τη φορά με τους δύο Βολιώτες.

Οι πέντε κατέστρωσαν τη ληστεία, όμως το αυτοκίνητο των Ρομά φαίνεται ότι ήταν γνωστό στους κατοίκους της περιοχής.

Κατά τη ληστεία οι δύο από τους τρεις Ρομά, ο 63χρονος και ο 57χρονος, φέρεται να κρατούσαν τσίλιες. Ο 39χρονος Ρομά από κοινού με τους δύο Βολιώτες κατηγορούνται ότι εισήλθαν στο σπίτι του 91χρονου, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε σε αποθήκη, δίπλα από το σπίτι του, με τα χέρια του δεμένα με σύρμα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου