ΤΟΠΙΚΑ

Συνταξιούχοι Μαγνησίας: «Δίνουμε πλέον αγώνα επιβίωσης»

συνταξιούχοι-μαγνησίας-δίνουμε-πλέ-890457

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας βγαίνουν ξανά στον δρόμο, διεκδικώντας αυξήσεις στις συντάξεις και δώρο Χριστουγέννων. Ενώνουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους Θεσσαλούς συνταξιούχους και αύριο Τετάρτη, στις 9 το πρωί, αναχωρούν με λεωφορείο από το δημαρχείο του Βόλου, προκειμένου να συμμετέχουν στην πανθεσσαλική συγκέντρωση που διοργανώνεται στη Λάρισα, στις 10:30 το πρωί.

Εκθέτοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, απόρροια της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης, οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων επισήμαναν ότι «δίνουμε πλέον αγώνα επιβίωσης για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Στη συγκέντρωση στη Λάρισα θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος Δήμος Κουμπούρης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ Ελλάδος Χρήστος Κολοβός.

«Θέλουμε αύξηση στις συντάξεις, ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην κύρια σύνταξη, δώρο Χριστουγέννων και όχι επίδομα 200 ευρώ. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει να βγούμε στον δρόμο όλοι μας και να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν το βάζουμε κάτω. Δίνουμε τον αγώνα για μας, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να ελπίζουν πως θα αλλάξει η κατάσταση με τις εκλογές. Όποιος αναλάβει την εξουσία συνεχίζει την πολιτική του προηγούμενου», ανέφερε ο Γ.Γ. του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ Μαγνησίας, Κώστας Γερογιάννης.

Ο Χάρης Ρούσης από τον Σύλλογο Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου με τη σειρά του επισήμανε πως «δεν κάνουμε αγώνα για τον αγώνα. Διεκδικούμε όσα μας έχουν αφαιρέσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις», καταγγέλλοντας επίσης ότι αντίθετα με ότι λέει η Κυβέρνηση ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν καμία αύξηση».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας, απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα μέλη των συλλόγων, ενώ παράλληλα υπογράμμισε: «Το 2022 χάσαμε ενάμιση μισθό και οι ανατιμήσεις στα προϊόντα έχουν μόνο ανηφόρα. Το περιβόητο καλάθι του νοικοκυριού δεν μπορεί να γεμίσει με τα κόστη για ρεύμα και θέρμανση. Ένας συνταξιούχος έπαιρνε ΕΚΑΣ 380 ευρώ και τώρα του δίνουν επίδομα 250 ευρώ. Αυτό το λένε αυξήσεις; Νομίζουμε ότι ζούμε στην εποχή του 1930. Αλλά οι συνταξιούχοι πρέπει να πιστέψουν στη δύναμή τους, να πιέσουν και να πάρουν πίσω όλο το δώρο Χριστουγέννων και όχι επιδόματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου