ΤΟΠΙΚΑ

«Ανοίγουν φτερά» οι απόφοιτοι της Γεωπονικής

ανοίγουν-φτερά-οι-απόφοιτοι-της-γεω-851206

Σαράντα νέοι γεωπόνοι ορκίστηκαν χθες το πρωί στο αμφιθέατρο της σχολής Γεωπονίας στο Φυτόκο, ενώπιον γονέων, φίλων και συγγενών. Η ορκωμοσία η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, διεξήχθη σε πολύ ευχάριστο κλίμα, παρά τις «καυτές» θερμοκρασίες που επικρατούσαν λόγω βλάβης του κλιματιστικού. Σε σύντομο χαιρετισμό του ωστόσο ο κοσμήτορας της σχολής κ. Πέτρος Λόλας σημείωσε «Πρώτα απ΄ όλα θα ήθελα να συγχαρώ όλους εσάς τους νέους γεωπόνους, που από αύριο θα μπορείτε να βγείτε στην αγορά εργασίας. Σε καμία περίπτωση βέβαια δε θα ήθελα να ξεχάσω τους γονείς σας, οι οποίοι σας στήριξαν όσο και όπως μπορούσαν. Σκεφτείτε ότι ίσως η σημερινή χαρά τους είναι μεγαλύτερη ακόμη και από τη δική σας, καθώς βλέπουν τους κόπους τους να δικαιώνονται. Από σήμερα λοιπόν είστε έτοιμοι να προσφέρετε στον αγρότη και την επιστήμη που σας έχουν τόση ανάγκη. Αποκτήσατε χρήσιμες γνώσεις τις οποίες από εδώ καις το εξής πρέπει να χρησιμοποιήσετε στην πράξη. Καλή σταδιοδρομία λοιπόν».
Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο νέος κοσμήτορας της σχολής κ. Χρήστος Νεοφύτου, ο οποίος μιλώντας με γλαφυρό τρόπο δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός της αφόρητης θερμοκρασίας που επικρατούσε στην αίθουσα. «Είχα σχεδιάσει να σας πω μερικά πράγματα, αλλά δε θα το κάνω. Είναι τουλάχιστον ντροπή να επικρατεί τέτοια θερμοκρασία εδώ μέσα, λόγω βλάβης του κλιματιστικού. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Κατά τ΄ άλλα θα ήθελα και εγώ να σας συγχαρώ για την επιτυχία σας και να σας θυμίσω τα λόγια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα οποία και πρέπει να ενστερνιστείτε: «Στους μεν γονείς οφείλουμε το ζην, στους δε δασκάλους το ευ ζήν». Σας εύχομαι ότι καλύτερο από εδώ καις το εξής».
Η τελετή συνεχίστηκε με την απονομή των πτυχίων στους 19 φοιτητές του τμήματος ζωικής παραγωγής, 5 της φυτικής και 15 μεταπτυχιακούς μέσα σε κλίμα χειροκροτημάτων και έντονης χαράς.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης δύο εκ των πτυχιούχων μίλησαν στον «Τ» για τα όνειρα και την αξιοποίηση του πτυχίου τους. Ο Γιάννης Σαράντος, φοιτητής του τμήματος Φυτικής Παραγωγής, σημείωσε: «Είναι μια πολύ ευτυχισμένη μέρα η σημερινή και ελπίζω να αξιοποιήσω το πτυχίο μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που ουσιαστικά χρειάζεται από δω και πέρα είναι υπομονή και επιμονή».
Από τη δική πλευρά ο Γιώργος Λεμπέσης, επίσης φοιτητής στο ίδιο τμήμα, τονίζει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου, τους καθηγητές μου και όλους όσους βοήθησαν να φτάσω σήμερα εδώ. Η χαρά σίγουρα δεν περιγράφεται. Αυτό που σκέπτομαι είναι και να αξιοποιήσω όσο καλύτερα μπορώ το πτυχίο, κυρίως προς όφελος των αγροτών, που όπως είπαν και οι καθηγητές μας, τόσο μας έχουν ανάγκη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου