ΤΟΠΙΚΑ

ΟΤΑ Μαγνησίας: Στο πλευρό κάθε συναδέλφου που καθημερινά βρίσκεται στο έλεος κάθε παρανοϊκού

οτα-μαγνησίας-στο-πλευρό-κάθε-συναδέλ-891041

Ως Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καταδικάζουμε το συμβάν που διαδραματίστηκε τη Παρασκευή στο Δήμο Βόλου. Συναδέλφισσα μας στην Δ/νση Πρασίνου κυριολεκτικά είδε το χάρο με τα μάτια της όταν περιοίκος της περιοχής στην οποία εργαζόταν, της επιτέθηκε χωρίς καμία αφορμή τόσο λεκτικά όσο και σωματικά. Η ψυχραιμία της και η βοήθεια των συναδέλφων την έσωσαν διαφορετικά δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα μπορούσε να συμβεί….

Παρόμοια γεγονότα έχουν συμβεί και στο παρελθόν, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί επικίνδυνα με το κράτος να κοιτά αδιάφορα. Οι θεσμοί ιδιαίτερα στην πόλη μας έχουν επιλεκτική ευαισθησία… Άτομα επικίνδυνα κυκλοφορούν ελεύθερα ενώ η αστυνόμευση και καταστολή εξαντλούνται στους απεργούς , στα πανεπιστήμια στα παιδιά μας και στα κινήματα. Ο απλός λαός και οι εργαζόμενοι όπως είμαστε εμείς έχουμε μείνει στο έλεος τους. Στη συγκεκριμένη γειτονιά οι κάτοικοι δεν μπορούν εδώ και καιρό να βγουν απ’ τα σπίτια τους ενώ οι υπάλληλοι που θα ξαναπάνε δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν σπίτι τους. Αυτά τα γνωρίζει και η αστυνομία και οι εισαγγελείς όμως… «δεν μπορούν να κάνουν τίποτα».

Είμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσας και κάθε συναδέλφου που καθημερινά βρίσκεται στο έλεος κάθε παρανοϊκού. Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων παλεύοντας για ένα κράτος δικαίου και πρόνοιας κάτι που η σημερινή κυβέρνηση και οι τοπικοί εκφραστές της προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταλύσουν. Είμαστε έμπρακτα αλληλέγγυοι σε κάθε εργαζόμενο/εργαζόμενη που παλεύει για μια καλύτερη και ασφαλή ζωή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου