ΤΟΠΙΚΑ

Δύο εθελοντές του «Εσταυρωμένου» γράφουν για την Ημέρα Εθελοντισμού

δύο-εθελοντές-του-εσταυρωμένου-γρά-891051

Αφιερωμένη διεθνώς στον εθελοντισμό είναι η σημερινή ημέρα, 5 Δεκεμβρίου. Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, δύο εθελοντές – συνεργάτες του «Εσταυρωμένου» γράφουν και δημοσιοποιούν το παρακάτω κείμενο, επιθυμώντας με αυτό τον τρόπο να συμβάλλουν στον εορτασμό. Αλλωστε, ο «Εσταυρωμένος» λειτουργεί 27 ολόκληρα χρόνια μόνο με εθελοντές συνεργάτες.

Το κείμενο, που υπογράφουν η Ιωάννα Σιάρρα, Φοιτήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Γεώργιος Σμυρλής, Φοιτητής σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής έχει ως εξής:

Εμπειρίες ζωής!

Πριν από δύο χρόνια, έμαθα ότι στην τοπική μας εκκλησία λειτουργεί ήδη από το 1995 ένα φιλανθρωπικό εκκλησιαστικό σωματείο με την επωνυμία, σύλλογος συμπαραστάσεως κρατουμένων «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ». Μέσω της ιστοσελίδας που διαθέτει, ενημερώθηκα για την ενεργό δράση του στα κοινωνικά δρώμενα τόσο στον τόπο μας, όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Το έργο του συλλόγου με εντυπωσίασε και ένιωσα την ανάγκη να τον γνωρίσω από κοντά. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο του συλλόγου, τον πατέρα Θεόδωρο Μπατάκα, και του γνωστοποίησα τη διάθεσή μου να βοηθήσω ως εθελόντρια. Η χαρά του ήταν τόσο μεγάλη, που μου είπε ότι θα μπορούσα να διακονήσω στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) την ίδια κιόλας μέρα. Όταν πήγα στο ΚΕ.Δ.Α.Β., οι συνεργάτες του «Ε» με υποδέχθηκαν θερμά και ήταν πρόθυμοι να μου δείξουν που θα μπορούσα να συνεισφέρω. Συγκεκριμένα, συμμετείχα στη διαλογή και κατανομή ρούχων, στην εξυπηρέτηση ατόμων, στον ευπρεπισμό των χώρων υποδοχής, στην προετοιμασία αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας και όπου αλλού χρειαζόταν. Πρόκειται δηλαδή για απλές χειρωνακτικές εργασίες που μπορεί να τις κάνει ο οποιοσδήποτε.

Μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση, πώς αυτός ο μη χρηματοδοτούμενος από κρατικά έσοδα σύλλογος, ανταποκρίνεται τόσο συχνά και πυκνά στις απαιτήσεις της κοινωνίας τόσα πολλά χρόνια. Ο λόγος είναι ένας και κύριος: Έχει ως θεμέλιο τον Ιησού Χριστό. Και αυτό διαφαίνεται καθημερινά στο ότι ενεργεί η Χάρις Του σε κάθε περίσταση. Ασφαλώς, πραγματοποιείται και μέσω των ανθρώπων – εθελοντών που ενισχύουν υλικά και πνευματικά το έργο αυτό, με αποτέλεσμα να μην μένει κανένας συνάνθρωπος αβοήθητος. Στην πράξη είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό!

Η προσφορά σε ένα χώρο που αντιμετωπίζει άμεσα και έμπρακτα τα προβλήματα των κρατουμένων αλλά και κάθε ευπαθούς ομάδας, δείχνει πόσο μεγάλα όρια έχει η πίστη μας. Στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου βρίσκεται ο ίδιος ο Θεός. Ειδικότερα, σε μια εποχή που ο πόνος περισσεύει, άνθρωποι που διακονούν ανιδιοτελώς τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας αποτελούν λαμπρά παραδείγματα της κοινωνίας μας. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο ιερέας του συλλόγου, ο οποίος με πνεύμα αυτοθυσίας εργάζεται σκληρά καθημερινά για να ανταποκριθεί στα καλέσματα των πλησίων μας.

Μια στάση ζωής που φανερώνει ότι το Ευαγγέλιο μπορεί να γίνει πράξη. Κλείνοντας, κατάλαβα ότι κάθε άνθρωπος με το χρόνο που διαθέτει μπορεί να βοηθήσει στον «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ». Αρκετοί είναι αυτοί που προσφέρουν υλικά αγαθά και αυτό είναι πολύ αναγκαίο και σημαντικό. Ωστόσο, το να αφιερώνεις λίγο από το χρόνο σου για να διακονήσεις έμπρακτα τον καθένα που έχει ανάγκη, έχει άλλη χάρη. Φέρνει χαρά στη ζωή! Η ελεημοσύνη είναι χάρισμα που καλλιεργείται! Ας αξιοποιήσουμε όλοι τέτοιες ευκαιρίες προς ενίσχυση δική μας και των γύρω μας! Αξίζει…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου