ΤΟΠΙΚΑ

Διαγωνισμός για την παραλία Μηλίνας

διαγωνισμός-για-την-παραλία-μηλίνας-891662

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου καλεί αρχιτέκτονες να καταθέσουν τις προτάσεις τους και προσφέρει τρία βραβεία

Στην προκήρυξη πανελληνίου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την ανάπλαση του παραλιακού οικισμού Μηλίνας στη δημοτική ενότητα Σηπιάδος, προχώρησε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η διατύπωση προτάσεων για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του οικισμού της Μηλίνας από άποψη αρχιτεκτονική, αισθητική, λειτουργική, τεχνική και περιβαλλοντική προκειμένου να αξιοποιηθεί και να αναβαθμιστεί ο ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον οικισμό.

Ο διαγωνισμός στοχεύει στη διαμόρφωση ενός ενιαίου, λειτουργικού κοινόχρηστου χώρου που να αναδεικνύει το φυσικό τοπίο και να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες, δημιουργώντας ένα πρότυπο χώρο συνάθροισης, που να δίνει στον επισκέπτη πολλαπλές επιλογές χρήσης και δραστηριοτήτων.

Οι μελετητές που θα συμμετέχουν θα πρέπει να αναζητήσουν ιδέες, οι οποίες θα δίνουν στον υπό επανασχεδιασμό κοινόχρηστο χώρο, σύγχρονες αισθητικές και λειτουργικές προτάσεις και λύσεις τεκμηριωμένες με σαφήνεια, που θα καθιστούν την περιοχή σημείο αναφοράς για τον οικισμό.

Δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με την προκήρυξη έχουν οι αρχιτέκτονες οι οποίοι κατέχουν άδεια άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας αρχιτέκτονα μηχανικού, ατομικά είτε υπεύθυνοι ομάδας. Στην ομάδα των διαγωνιζομένων μπορούν να συμμετέχουν και άλλες ειδικότητες, καθώς και φοιτητές.

Οι προτάσεις κατατίθενται στο πρωτόκολλο του Δήμου Νοτίου Πηλίου, έως τις 3 Μαρτίου 2023.

Η κριτική επιτροπή θα κληθεί να συνεκτιμήσει την πρωτοτυπία της λύσης, τη λειτουργικότητα, τη μορφολογική αντιμετώπιση των διαμορφώσεων και τη βιοκλιματική προσέγγιση, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα υλοποίησης της πρότασης τόσο κατασκευαστικά όσο και οικονομικά.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα απονεμηθούν τρία βραβεία, συνολικής αξίας 51.720 ευρώ. Το πρώτο βραβείο είναι αξίας 23.274 ευρώ, το δεύτερο βραβείο αξίας 17.067,60 ευρώ και το τρίτο βραβείο 11.378,40 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου