ΤΟΠΙΚΑ

Ενίσχυση του Πανεπιστημίου

ενίσχυση-του-πανεπιστημίου-289351

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κων/νο Γουργουλιάνη και τον Αντιπρύτανη Βασίλη Μποντόζογλου είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για τα έργα του ΕΣΠΑ που αφορούν στο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Παράλληλα μετά την ένταξη από τον κ. Αγοραστό των έργων για την ανέγερση του νέου κτηριακού συγκροτήματος για τη λειτουργία του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων και την ανακαίνιση του κτηρίου Ματσάγγου για τη στέγαση του Τμήματος Οικονομικών Επιστήμων, που εντάχθηκαν πριν λίγες μέρες στο ΕΣΠΑ, υπεγράφη από τον Πρύτανη το σύμφωνο αποδοχής των όρων ένταξης της πράξης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αγοραστός, στόχος της Περιφέρειας είναι η ενίσχυση των υποδομών του Πανεπιστημίου αλλά και η αναβάθμιση του εξοπλισμού του και αυτό καταδεικνύεται και από το γεγονός πως ο συνολικός προϋπολογισμός του ΕΣΠΑ για τα έργα που υλοποιούνται σ’ αυτό φτάνει τα 31,3 εκατ ευρώ και μαζί με το κτήριο της Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας στη Λάρισα (προϋπ. 8 εκ. ευρώ) του οποίου η μελέτη ωριμάζει, θα φτάσει στο τέλος τα 40 εκατ. ευρώ.

«Με τον τρόπο αυτό συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με συνοχή, συνέργεια για να έχουμε αποτελέσματα τα οποία τον τελευταίο καιρό είναι πολλαπλά. Σε μια τραγική στιγμή για τη χώρα εμείς συνεχίζουμε το έργο μας σταθερά προσηλωμένοι στην κατεύθυνση τού να γίνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καλύτερο και να καθιερωθεί, τόσο στον ελλαδικό χώρο, όσο και εκτός των συνόρων» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερης αξίας» το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς όπως σημείωσε συμβάλλει στην τοπική οικονομία και κοινωνία προάγοντας τη γνώση και την καινοτομία ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κκ. Γουργουλιάνη και Μποντόζογλου για την αγαστή συνεργασία αλλά και όλους όσους συνεργάστηκαν για την ωρίμανση και την ένταξη των έργων αυτών.

Απ’ την πλευρά του ο κ. Γουργουλιάνης τόνισε πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς μέσα σε μια περίοδο κρίσης μπορούν και εντάσσονται νέα έργα υποδομών, ενώ σημείωσε τον αγώνα που γίνεται ώστε το Πανεπιστήμιο να έχει έτοιμες και επικαιροποιημένες μελέτες για να υπάρχει ετοιμότητα στην ένταξη νέων έργων. Δεν παρέλειψε ακόμη να αναφερθεί στην αύξηση των εισακτέων, την ίδια στιγμή που υπάρχουν «άστεγα» τμήματα.

Ο αντιπρύτανης κ. Μποντόζογλου δήλωσε εντυπωσιασμένος απ’ την συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό ο οποίος όπως ανέφερε στέκεται με ενδιαφέρον και ειλικρίνεια απέναντι στο Πανεπιστήμιο και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ουσιαστική και χρήσιμη συνεργασία με τα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας πως «οι άνθρωποι της Περιφέρειας αποτελούν μια ομάδα που διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Τονίζεται πως μεταξύ των ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ που αφορούν στο Πανεπιστήμιο και βρίσκονται ήδη στη φάση υλοποίησης είναι η προμήθεια εξοπλισμού εκπαιδευτικών ιδρυμάτων προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων στο Βόλο προϋπολογισμού 10.504.500,12 εκ. ευρώ καθώς και η αποκατάσταση τμήματος του κτηρίου Ματσάγγου για τις ανάγκες του Τμήματος Οικονομικών προϋπολογισμού 9.717 εκ. ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου