ΤΟΠΙΚΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στα Χριστούγεννα, ανοιχτή η αγορά τις Κυριακές 11 και 18 Δεκεμβρίου

με-το-βλέμμα-στραμμένο-στα-χριστούγεν-853988

Η έλευση του Δεκεμβρίου σηματοδοτεί για την εμπορική αγορά του Βόλου και την έναρξη των προετοιμασιών ενόψει της εορταστικής περιόδου. Μετά την «Black Friday», που ουσιαστικά εξελίχτηκε σε «Black Week», αφού ακόμη και χθες πολλές επιχειρήσεις έκαναν προσφορές σε μία προσπάθεια να τονώσουν τα ταμεία τους, η εμπορική αγορά βάζει τα «καλά» της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου έχει αποφασίσει το εορταστικό ωράριο, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.

Θεωρείται βέβαιο πως η αγορά θα λειτουργήσει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Το εορταστικό ωράριο θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου. Μέχρι τα Φώτα η αγορά θα είναι ανοιχτή πρωί και απόγευμα, ενώ τα Σάββατα το ωράριο που προτείνεται θέλει τις επιχειρήσεις να ανοίγουν στις 10 το πρωί και να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Οι έμποροι προσβλέπουν στις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητά τους. Μία ανάσα για τις επιχειρήσεις αποτέλεσε η «Black Friday», με τα περισσότερα καταστήματα να υιοθετούν εκπτώσεις έως 30% στα είδη τους.

Ωστόσο σε γενικότερο επίπεδο, η πλειονότητα θεωρεί πως ο κύκλος εργασιών της το φθινόπωρο του 2022 διαμορφώθηκε στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το 2021, καταγράφοντας μία μικρή πτώση στις πωλήσεις.

Ερχεται έρευνα για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου έχει στα «σκαριά» δύο έρευνες, τις οποίες θα διενεργήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να καταγράψει τις απόψεις των μελών του. Η μία θα αφορά στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και η δεύτερη στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ο συνδικαλιστικός φορέας γίνεται αποδέκτης διαμαρτυριών από τα μέλη του, ότι έχουν επηρεαστεί από τις ανατιμήσεις στις τιμές της ενέργειας και πως σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα και την έλλειψη ρευστότητας προκαλούνται προβλήματα βιωσιμότητας.

«Θέλουμε να καταγράψουμε σε έναν προς έναν τους εμπόρους τις επιπτώσεις που έχει η ενεργειακή κρίση, για να μη μιλάμε γενικά και αόριστα. Θα πρέπει να καταγραφεί η αύξηση του λειτουργικού κόστους, ώστε στη συνέχεια να μπορούμε εμπεριστατωμένα να διεκδικήσουμε επιπλέον δράσεις στήριξης από την Πολιτεία», επισήμανε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου