ΤΟΠΙΚΑ

Διαπανεπιστημιακοί αγώνες στο Βόλο

διαπανεπιστημιακοί-αγώνες-στο-βόλο-289370

Στο Βόλο βρέθηκαν σήμερα δεκάδες φοιτητές από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας για να λάβουν μέρος στην Πανεπιστημιάδα που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Από το πρωί ξεκίνησαν οι αγώνες του τζούντο, του ποδοσφαίρου σάλας αλλά και της ποδηλασίας «σιρκουί», η οποία διεξήχθη στην παραλία του Βόλου αλλά και στην οδό Ιάσονος.

Διαφορετικό τόνο έδωσαν στην πόλη οι δεκάδες φοιτητές των Ανώτατων Ιδρυμάτων της χώρας, οι οποίοι συμμετέχουν στους Διαπανεπιστημιακούς Αγώνες. Σήμερα στο Γυμναστήριο Β. Παρασκευόπουλος πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες του τζούντο, ενώ την ίδια ώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου οι φοιτητές διαγωνίζονταν στο ποδόσφαιρο σάλας.

Το απόγευμα οι φοιτητές – ποδηλάτες διαγωνίστηκαν στην ποδηλασία «σιρκουί», διασχίζοντας την παραλιακή οδό αλλά και κεντρικές αρτηρίες της πόλης και ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους περαστικούς.

Οι περισσότεροι αθλητές προέρχονται από τα μεγάλα Πανεπιστήμια της χώρας, ενώ δυναμική συμμετοχή έχουν οι φοιτητές των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα οι διαγωνιζόμενοι προέρχονται από τα εξής Πανεπιστήμια και ΤΕΙ: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Θράκης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΙ Καβάλας, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ Λάρισας, ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΙ Πειραιά, ΤΕΙ Καλαμάτας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που είναι ο συνδιοργανωτής και ο οικοδεσπότης των αγώνων.

Τέλος, το βράδυ (20:00) στο Μεταξουργείο πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων, ενώ την Παρασκευή η Πανεπιστημιάδα κορυφώνεται με ένα τελευταίο αγώνα ποδοσφαίρου και την τελετή λήξης.

Ειδικότερα αύριο θα διεξαχθούν: Ποδηλασία («χρονομέτρηση») – (Βελεστίνο): Ώρα 11.00 και Ποδόσφαιρο Σάλας (Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Βόλου): Ώρες: 10.00 -19.00.

Την Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι στο Εκθεσιακό Κέντρο θα λάβει χώρα αγώνας ποδοσφαίρου σάλας και με το πέρας αυτού θα διεξαχθεί η τελετή λήξης και η απονομή επάθλων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου