ΤΟΠΙΚΑ

Απόψε η μεγάλη βραδιά για τη φωταγώγηση της πόλης με τον Αντώνη Ρέμο

απόψε-η-μεγάλη-βραδιά-για-τη-φωταγώγησ-854855

Απόψε είναι η μεγάλη βραδιά για τη φωταγώγηση του Βόλου με επίσημο προσκεκλημένο τον Αντώνη Ρέμο. Ο κύκλος γιορτινών εκδηλώσεων με τίτλο «Ο Βόλος μάς Μαγεύει» διοργανώνεται για ένατη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη και βασικά σημεία της προσπάθειας αποτελούν ο εντυπωσιακός φωτισμός του εμπορικού κέντρου του Βόλου, η λειτουργία του φαντασμαγορικού Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου για παιδιά με θέμα «Τα Κορυφαία Παραμύθια του Κόσμου στον Βόλο», η φωτισμένη «Αργώ» – σύμβολο της πόλης – στο κέντρο της παραλίας του Βόλου, οι δραστηριότητες και εκδηλώσεις στην πλατεία Αγίου Νικολάου, τα δρώμενα στο εμπορικό κέντρο και οι 100 και πλέον καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, που θα διοργανωθούν κατά τη διάρκεια του 40ήμερου σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στις δημοτικές ενότητες του Βόλου.

Η έναρξη για τη φετινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί απόψε, στις 7.00 το βράδυ στην παραλία του Βόλου με επίσημο προσκεκλημένο τον μοναδικό Αντώνη Ρέμο, τον οποίο θα συνοδεύσουν μουσικά η Συμφωνική Ορχήστρα και οι Χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Το πρώτο μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος αποτελείται από γιορτινές μελωδίες και κομμάτια από το ρεπερτόριο της rock όπερας, έως κλασικές rock επιτυχίες και συμπράττουν η Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου σε πλήρη ανάπτυξη και μουσικοί rock μπάντας, ενώ παράλληλα κινούνται και οι τραγουδιστές – συνεργάζονται μουσικά, η σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου και ο Απόστολος Μόσιος ως εκπρόσωπος της ροκ σκηνής, με τη συμμετοχή 90 μελών των Χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου και χορευτές Σχολών της πόλης, για να προετοιμάσουν το κοινό να υποδεχθεί τον μοναδικό Αντώνη Ρέμο! Ο Αντώνης Ρέμος θα ανέβει στη σκηνή και θα ερμηνεύσει μεγάλες του επιτυχίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου σε ένα live πρόγραμμα, το οποίο θα μεταδίδεται και από οθόνες τοποθετημένες κατά μήκος της παραλίας του Βόλου, ενώ στη συνέχεια με τον δήμαρχο της πόλης Αχιλλέα Μπέο θα πατήσουν το «μαγικό κουμπί» για να φωταγωγηθεί η πόλη και να στολιστεί ο ουρανός με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου διευθύνει ο μαέστρος της Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος έχει ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος, υπεύθυνη χορωδιών η Σύλβια Τσιμπανάκου και οι ενορχηστρώσεις του συνόλου των μουσικών κομματιών είναι του Θεόδωρου Λεμπέση. Τραγουδούν οι Απόστολος Μόσιος και Σύλβια Τσιμπανάκου. Τον εντυπωσιακό περίπατο επί της οδού Δημητριάδος με τις παραδοσιακές άμαξες του Βόλου συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα με τον μαέστρο της Βασίλη Τασούδη.

Σε κομμάτια που αποδίδει η Συμφωνική Ορχήστρα συμπράττουν και χορευτικές ομάδες της Σχολής Χορού Break A Move, Dance Studio και Apparatus Circus lab, με χορογράφους (αλφαβητική σειρά) τους: Νικολέτα Δεφαράνα, Νίκολα Κρίτσλοου, Αγγελική Μέλη, Ραφαέλα Μηνά, Μαρίνα Μιχαηλίδου, Κωνσταντίνο Πανόπουλο, Σόνια Παπασίκα, Κατερίνα Σαρρή.

Οι στολές των Δημοτικών Χορωδιών και τα κοστούμια των χορευτών σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τον Κωνσταντίνο Μαγαλιό και τους συνεργάτες του.

Η συμμετοχή των τοπικών καλλιτεχνών ξεπερνά στη φετινή εκδήλωση κάθε προηγούμενο, τα μέλη των Χορωδιών είναι περισσότερα από 90 άτομα, οι μουσικοί περισσότεροι από 60, οι χορευτές ξεπερνούν τους 100 και επί σκηνής θα συναντηθούν καλλιτεχνικά περισσότεροι από 250 Βολιώτες.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τηλεοπτικούς σταθμούς της Θεσσαλίας, διαδικτυακά και δορυφορικά.

Σημειώνεται ότι σε κάθε δράση του Δήμου Βόλου τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ακολουθούνται πιστά τα όσα ορίζονται στο σύνολο της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας, που αφορά στην πανδημία. Για τις πρόβες των σχημάτων μουσικής και χορού που πραγματοποιούνται για την προετοιμασία της τελετής, ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. Ανάλογοι έλεγχοι θα διενεργηθούν και για το προσωπικό του Δήμου Βόλου, καθώς και για το πολυάριθμο τεχνικό προσωπικό ήχου και εικόνας, που θα υποστηρίξει τις γενικές δοκιμές και την εκδήλωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου