ΤΟΠΙΚΑ

Εργα περιβαλλοντικής αξίας στον Δήμο Βόλου

εργα-περιβαλλοντικής-αξίας-στον-δήμο-854992

Ο Αντιδήμαρχος Βόλου, Αργύρης Κοπάνας, στο πλαίσιο των καθιερωμένων περιοδειών του στις δημοτικές ενότητες, επισκέφθηκε τα Κάτω Λεχώνια, όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου των Κάτω και Άνω Λεχωνίων.

Ο Αργύρης Κοπάνας ενημερώθηκε από τους επιβλέποντες μηχανικούς για την πορεία των εργασιών, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους δημότες, που βρίσκονταν στα σημεία των εργασιών, για την “σπουδαιότητα και αναγκαιότητα του έργου”.

Ο κ. Κοπάνας έκανε λόγο «για ακόμη ένα σπουδαίο έργο της δημοτικής αρχής του Αχιλλέα Μπέου και της ΔΕΥΑΜΒ, το οποίο έχει προϋπολογισμό 5,5 εκατ. ευρώ και αφορά την κατασκευή εσωτερικού δικτύου συλλογής των λυμάτων μήκους 20χλμ, αντλιοστασίου, καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς των λυμάτων στην Αγριά και από εκεί στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων στον Βόλο».

Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη, «στα έργα με τεράστια περιβαλλοντική αξία», που έχει ολοκληρώσει και υλοποιεί η δημοτική αρχή στις δημοτικές ενότητες λέγοντας χαρακτηριστικά οτι «με το αποχετευτικό δίκτυο της Αγριάς, που έχουμε ολοκληρώσει, με το αποχετευτικό δίκτυο της Νέας Αγχιάλου, που ολοκληρώνουμε τους πρώτους μήνες του ’23, με το αποχετευτικό δίκτυο των Άνω και Κάτω Λεχωνίων, η κατασκευή του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει, και με την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στους παραλιακούς οικισμούς Κριθαριά, Μάραθος, Αγιος Γεώργιος, Μεγάλη Βελανιδιά Χρυσή Ακτή και Μαλάκι, Πλατανίδια, που δρομολογεί η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, καλύπτουμε την ακτογραμμή του Δήμου μας από Μαλάκι έως Νέα Αγχίαλο».

Κλείνοντας ο κ. Κοπάνας τόνισε ότι «Είμαστε υπερήφανοι για αυτά τα έργα, διότι διαφυλάττουμε την δημόσια υγεία, προστατεύουμε τον υδροφόρα ορίζοντα, θωρακίζουμε τον Παγασητικό μας, ανεβάζουμε το επίπεδο των οικισμών των δημοτικών μας ενοτήτων, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου