ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπροσωπεία του 1ου γυμνασίου Βόλου στο Αχιλλοπούλειο

αντιπροσωπεία-του-1ου-γυμνασίου-βόλου-855040

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο του Βόλου πραγματοποίησε ομάδα μαθητών του 1ου γυμνασίου Βόλου. Με συνοδούς τη φιλόλογο, Βασιλάκου Μαρία και την κοινωνική λειτουργό, Δεληγιάννη Βάγια, οι μαθητές επισκέφθηκαν την κοινωνική υπηρεσία του Αχιλλοπούλειου, στα πλαίσια μίας γενικότερης προσπάθειας εξωστρέφειας του σχολείου στην κοινωνία και μεταξύ άλλων δράσεων με τίτλο “Από τον μικρόκοσμο του σχολείου στον μακρόκοσμο της κοινωνίας”.

Οι μαθητές κατά την διάρκεια της επίσκεψης είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους επαγγελματίες του χώρου και το έργο τους. Άντλησαν σημαντικές πληροφορίες για το επάγγελμα και τον ρόλο των κοινωνικών λειτουργών στην κοινωνία, ευαισθητοποιήθηκαν γύρω από θέματα που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ενισχύθηκε ο ρόλος τους ως μελλοντικοί ενεργοί πολίτες.

«Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την προϊσταμένη του τμήματος κα. Τζανέτου Αργυρώ που δέχτηκε το αίτημα μας ώστε να υλοποιηθεί η δράση αυτή. Επίσης ευχαριστούμε την κα. Καρατζόγλου Ζωή, κοινωνική λειτουργό, για την συμβολή της στην όλη οργάνωση και την πραγματοποίηση της ενημέρωσης των μαθητών του σχολείου μας, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό του τμήματος για την θερμή υποδοχή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του σχολείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου